Futbol Fener'e Samsun şoku
Paylaş
Fener'e Samsun şoku

Fenerbahçe, 12’de İrfan Can ile öne geçtiği maçta Samsunspor ile berabere kalarak kritik 2 puan kaybetti. Sayısız gol kaçıran Kanarya’ya şoku 63’te frikikten Livakovic’in hatasından Emre Kılınç yaşattı.

Fenerbahçe, net fırsatlar kaçırdığı maçta Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. 7’de Tadic kale içinde müsait durumda kafayı vurdu, topu dışarı attı. 10’da Dzeko defansın arkasında topla buluştu, döndü vurdu, kaleci başarılıydı. Tadic’in harika pasında İrfan Can Kahveci, 12’de skoru 1-0 yaptı. 18’de İrfan Can önünde bulduğu topu kaleye şutladı, az farkla auta gitti. 36’da Dzeko kaleci Okan ile karşı karşıya golü atamadı. Devre biterken Tadic ortaladı, Dzeko’nun kafa vuruşu az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

SON ANLAR NEFES KESTİ

47’de Szymanski korneri kullandı, İrfan Can gelişine vurdu, top az farkla auta gitti. Samsun, Taylan ile 51’de kaleye sert bir şut attı, Livakovic başarılıydı. Samsunspor 63’te beraberliği yakaladı. Emre Kılınç sağ çaprazdan frikiği doğrudan kaleye gönderdi. VAR görüntülerinde Livakovic’in topu çizgiyi geçtikten sonra çıkardığı tespit edildi: 1-1. Batshuayi girer girmez kaleye şutladı. 70’deki bu şutu Okan güçlükle çıkardı. 89’da Emre Mor ortaladı, arka direkte Cengiz’in kafa vuruşu auta gitti. 90’da Ferdi vurdu, Okan çeldi, defans uzaklaştırdı. Samsun baskı ile topu kazandı, Holse’nin 90+5’teki şutunu Livakovic önledi.

İRFAN CAN KAHROLDU

Fenerbahçe’de kariyerinin en iyi dönemini yaşayan İrfan Can Kahveci, Samsun filelerini havalandırıp ligde 8. golüne ulaştı. 5 de asisti bulunan İrfan, “Farklı kazanacağımız maçta ikinci gol gelmeyince sıkıntı yaşadık. Ancak toparlanıp bu kaybı telafi edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Samsunspor önünde çok fırsat yakaladıklarını ancak birini golle sonuçlandırdıklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam şöyle konuştu: “Aslında maça iyi başladık. Golden önce Tadic’in yüzde yüz pozisyonu var, sonra gol geldi. Dzeko’nun karşı karşıya pozisyonu var. İkinci yarıya iyi başlayamadık. Beklemediğimiz anda gol yedik. Yaptığımız hamlelerle 3-4 net pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Kazanmayı çok istedik. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorduk, olmadı. Önümüzdeki Başakşehir maçı için hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz.”