Futbol Final Fransa'nın, alkışlar Fas'ın
Paylaş
Final Fransa'nın, alkışlar Fas'ın

Son şampiyon Fransa, Katar’ın sürpriz ekibi Fas’ı 2-0 yenerek finalde Arjantin’in rakibi oldu. 5’te Theo Hernandez ile öne geçen Fransa önünde müthiş savaşan Fas, beraberliğe ulaşamadı. Skoru 79’da Kolo Muani belirledi.

 

Dünya Kupası’nın favrorisi Fransa, sürpriz takım Fas’ı çok zorlandığı maçta 2-0 yenerek finalde Arjantin’in rakibi oldu. Fransa maça adeta golle başladı. Griezmann ve Mbappe’nin yer aldığı ceza sahasındaki karambolde top sola açıldı. Burada Theo Hernandez üzerine çıkan Bono’ya rağmen golünü attı: 1-0.

Haberin Devamı

KARŞILIKLI İKİ DİREK

Fransa farkı ikiye çıkarma şansını 17’de kullanamadı. Giroud’un vuruşu yan direkten döndü. Fas ilk yarı biterken beraberliğe yaklaştı. 44’te El Yamiq’in ceza sahası içinden yaptığı röveşata yan direkten döndü. İkinci yarıda Ziyech, Hakimi ve En Nesyri ile Fas net fırsatlar yakaladı ama atamadı. Fransa 79’da rahatladı. Mbappe’nin etten duvarı geçip attığı şut defanstan sekti. Topu önünde bulan Kolo Muani oyuna girdiği henüz bir dakikayı bile bulmadan golünü attı: 2-0. Fransa finale yükselirken, Fas, Hırvatistan ile üçüncülük karşılaşmasına çıkacak.

SAISS BİTİREMEDİ

Portekiz maçında sakat sakat oynayan Beşiktaş’ın Faslı yıldızı Saiss, Fransa maçında da riske girdi ve 11’de yer aldı. Ancak Saiss’in hırsı 21. dakikada sakatlanıp çıkmasına neden oldu. Saiss’in sakatlığı, Beşiktaş’ı da üzdü. Oyuncunun durumu MR sonrası belli olacak.

Haberin Devamı

13 MAÇ SONRA YENİLDİLER

Dünya Kupası’nda yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza atan Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası’nda 13 maç sonra mağlup oldu.