Futbol Fırsatçıya geçit yok
Paylaş
Fırsatçıya geçit yok

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Atatürk tişörtüne ve pankartına izin verilmemesine tepki gösterip 'Süper Kupa' finaline çıkmamasını fırsat bilen provokatörler sosyal medyada dezenformasyona başladı. İletişim Başkanlığı Riyad'da yaşananları açıkladı. Çok sayıda sosyal medya hesabı mercek altına alındı, iki provokatör yakalandı.

Riyad'daki Süper Kupa finalinin ertelenmesine neden olan olaylarla ilgili önceki gece ve bugün statta Türk bayrağına ve İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmediği yönünde paylaşımlar yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Tarafların İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayraklarının kullanılmasında uzlaştıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

PROTOKOL YAPILMIŞTI

Açıklamada, "Kulüpler, maçın hemen öncesinde sahada Atatürk tişörtleriyle ısınmak ve Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmayı talep etmiş; Suudi yetkililer bu talepleri 20 Ekim'de uzlaşılan mevcut protokole eklemeyi kabul etmemiştir" ifadesi kullanıldı. İçişleri Bakanlığı da sosyal medya hesaplarında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işleyen Azad Yılmaz ile Ö.Ç.B.'nin gözaltına alındığını bildirdi.

İŞTE EBEDİ DOSTLUK

Fenerbahçe kafilesi dün sabaha karşı Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Galatasaray kafilesi de İstanbul Havalimanı'na indi. İki takımı da binlerce taraftar karşıladı. Üstelik karşılamalarda her iki takımın taraftarları bir aradaydı ve hiçbir olay çıkmadı.

Haberin Devamı

İKİSİ DE ŞAMPİYON

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları "Kupa ikiye bölünsün, ikisi de şampiyon ilan edilsin" kampanyası başlattı. Fenerbahçe ve Galatasaray 1958'de Başbakanlık Kupası finalinde 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin kaptanı Naci Erdem ile Galatasaray'ın kaptanı Turgay Şeren, dönemin başbakanı Adnan Menderes'e kupanın iki parçaya bölünerek takımlara paylaştırılmasını teklif etti. Teklif kabul edildi.

DÜNYA BASINI NE DEDİ?

BAŞLAMADAN BİTEN FİNAL

Daily Mail (İngiltere): Türkiye'nin kurucusunun pankartı yasaklandı. Oyuncular otellerinden çıkmadı, final oynanmadı.
Mirror (İngiltere): Galatasaray ve Fenerbahçe'nin modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ü anmalarına izin verilmedi.
Bild (Almanya): Çöldeki derbide büyük sıkıntı. Suudi polisi, soyunma odasına girip Atatürk baskılı tişörtleri toplamak istedi.
Mundo Deportivo (İspanya): Türk futbolunda yeni karışıklık.
L’Equipe (Fransa): Atatürk’e saygı tişörtlerine izin verilmedi.
Calcio Mercato (İtalya): Eşi görülmemiş bir diplomatik kriz.