Futbol Fortuna Sittard'tan depremzedelere 25 milyon euro'luk destek
Paylaş
Fortuna Sittard'tan depremzedelere 25 milyon euro'luk destek

Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup, Doğan Erdoğan ve Tunahan Taşçı'nın formasını giydiği Fortuna Sittard, Giro555 şirketi aracılığıyla Türkiye için yardım kampanyası başlatmıştı. Deprem için toplanan yardım 25 milyon euro'ya dayandı.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki depremle sarsılan ülkemizde binlerce insanımız hayatını kaybetmiş ve depremden etkilenmişti. Yaşanan asrın felaketinin ardından dünya ülkeleri de harekete geçmiş ve deprem bölgesine yardım etmek için harekete geçmişti.

Haberin Devamı

Bünyesinde Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup, Doğan Erdoğan ve tunahan Taşçı gibi Türk futbolcuları bulunan Fortuna Sittard'ın başlattığı ve Giro555 şirketinin yardım organizasyonu yürüttüğü kampanyada depremzedeler için şu ana kadar 24.7 milyon euro bağış toplandı.

Hollanda Ligi'nde geçen hafta oynanan tüm karşılaşmalarda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunulmuştu. Ayrıca Ajax hariç bütün takım kaptanları maçlara Türkiye ve Suriye bayraklı özel pazubantlarla çıkmıştı.