Futbol Fred, Zorbay Küçük'e küfür etti mi? Rapor ortaya çıktı: Süper Kupa derbisi de tehlikede
Paylaş
Fred, Zorbay Küçük'e küfür etti mi? Rapor ortaya çıktı: Süper Kupa derbisi de tehlikede

Kayserispor - Fenerbahçe maçında Fred'e kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle doğrudan kırmızı kart gösteren Zorbay Küçük'ün hakem raporu ortaya çıktı. PFDK'ya 41. maddeden tedbirli olarak sevk edilen Brezilyalı yıldızın Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında oynamama tehlikesi bulunuyor.

Fenerbahçe’nin 4-3 kazandığı Kayserispor maçına, uzatmaların son anlarında çıkan kırmızı kartlar damga vurdu.

Haberin Devamı

90+7. dakikada Kayseri lehine verilen faule itiraz eden Mert Hakan ve Fred’e önce sarı kart gösteren hakem Zorbay Küçük, daha sonra Brezilyalı futbolcuya direkt kırmızı kart gösterirken, itirazlarına devam eden Mert Hakan’ı da ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etmişti. 4 dakika süren bu olaylar sırasında Fred’in hakeme ne söylediği tartışma konusu olurken, görüntülerden dudak okuyanlar bile oldu.

4-5 ADIM YÜRÜDÜKTEN SONRA ATTI

Fred ile yaşadığı diyaloğun ardından 4-5 adım ilerleyerek kendisine düşünme payı bırakan Zorbay Küçük’ün daha sonra aniden dönerek direkt kırmızı kart çıkarması, pozisyona yönelik tartışmaları daha da yoğunlaştırdı.

HAKEM RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Fred ne söyledi de kırmızı kart gördü? Hakem Zorbay Küçük maç raporuna ne yazdı? Hürriyet’in yaptığı araştırma o raporda neler yazdığını ortaya koydu. Buna göre Küçük, maç raporunda Fred’e ‘küfür ettiği için’ kırmızı kart gösterdiğini belirtti. Brezilyalı futbolcunun kendisine İngilizce, “Why are you giving foul? F.cking stupid referee (Neden faul veriyorsun? Lanet aptal hakem” dediğini yazdı.

Haberin Devamı

"KÜFÜR ETMEDİM, 'APTALCA BİR FAUL' DEDİM"

Rapordaki bu ifadelere karşın Fred’in Fenerbahçe yöneticilerine, “Ben küfür etmedim. “This is stupid foul (Bu aptalca bir hata)” dediğini söylediği öğrenildi.

DİSİPLİN SEVKİNDE 41. MADDE DETAYI! SÜPER KUPA MAÇI TEHLİKEDE...

Hakaret suçlamasıyla Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ye sevk edilen Fred’in 3 ila 7 maç arası ceza alması gündemde. Eğer 4 ve daha fazla ceza alırsa, Süper Kupa’daki Galatasaray karşılaşmasında da oynamayacak.

Sarı lacivertli yönetim, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) konu ile ilgili bugün vereceği karar açıklandıktan sonra Tahkim Kurulu’na başvurup itiraz edecek.

FENERBAHÇE 'VAR KAYITLARI DİNLENSİN' DİYOR AMA...

Fenerbahçe yönetimi, Fred’in hakem Zorbay Küçük’e küfür edip etmediğinin ortaya çıkarılması amacıyla pozisyonun VAR kayıtlarının dinlenmesini isteyecek. Sarı lacivertlilerin bu düşüncesiyle ilgili görüşlerine başvurduğumuz yetkililer ise, “VAR, çevre konuşmalarını net olarak duyamıyor, sadece hakemi net olarak duyuyor. Futbolcu eğer hakeme çok yakınsa neler söylediğini duyma şansı olabiliyor. Ancak bu pozisyona VAR müdahale etmemiş, karar tamamen orta hakemin” dedi.

Haberin Devamı

Yetkililer bu tip durumlarda hakemin raporunun esas alındığını da özellikle belirtip, “İtiraz eden kulüp veya oyuncu maç raporunda yer alan ifadelerin aksini sesli ve görüntülü olarak ispatlamadığı sürece hakemin raporu esastır” ifadelerini kullandı.

MERT HAKAN'A CEZA KAPIDA

Kayserispor maçında ortamın gerilmesine ve hem kendisinin hem Fred’in atılmasına sebep olan Mert Hakan’a para ya da kadro dışı cezası verilebileceği belirtildi.