Futbol Galatasaray - Beşiktaş derbisi ertelenecek mi? Resmi açıklamalar üst üste geldi
Paylaş
Galatasaray - Beşiktaş derbisi ertelenecek mi? Resmi açıklamalar üst üste geldi

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçı normal şartlarda 14 Mart Pazartesi akşamı 20.00'de oynanacak. Ancak Galatasaray'ın Barcelona deplasmanından dönüşü, kar muhalefeti nedeniyle sıkıntılı geçiyor. Kafile İstanbul'a inemeyecek ve bu nedenle maçın ertelenme ihtimali konuşuluyor. Beşiktaş ve Galatasaray cephesinden konuyla ilgili açıklama geldi.

Galatasaray 14 Mart Pazartesi akşamı oynanacak Beşiktaş derbisi için normal şartlarda bu akşam İstanbul'a inip hazırlıklara başlayacaktı. Ancak Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle kafile İzmir'e inecek. Daha sonra ise kara yoluyla İstanbul'a geçilecek.

Haberin Devamı

Galatasaray cephesi, TFF ile görüşüp Beşiktaş maçının ertelenme durumunu sordu. TFF ise "Beşiktaş'la anlaşırsanız olur" karşılığını verdi.

Karşılaşmanın erteleme durumuyla ilgili Beşiktaş'tan ve Galatasaray'dan resmi açıklama geldi.

Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ, A Spor'a yaptığı açıklamada, "Bize gelen resmi bir talep yok. Takımımız derbiye konsantre olmuş durumda. Hava şartları izin verirse pazartesi günü maçı oynayacağız. Avrupa'ya gittiğimiz dönemde biz de sıkışık fikstürlerde maç oynamıştık" dedi.

Galatasaray yöneticisi Nihat Kırmızı ise, "Erteleme konusunu Beşiktaş ile de konuşacağız. Onlar istemezse yapabileceğimiz bir şey yok. Çıkar aslanlar gibi oynarız. Biz bu ertelemeyi sadece kendimiz için değil, Türk futbolu için istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş 2. Başkanı Adnan Dalgakıran: Beşiktaş olarak bizim de Avrupa ve ligde üst üste yoğun fikstürlerimiz oldu ama maçlarımıza erteleme yapılmadı. Şimdi yapılırsa çifte standart olur. Resmi olarak bize gelen bir talep yok ama gelirse de benim görüşüm olumsuz.