Futbol Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yendi
Paylaş
Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 yendi

Galatasaray ile Fenerbahçe kendileri için ligin son maçında NEF Stadı'nda karşılaştı. Dev derbide gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Süper Lig'de geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligdeki son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaştı. Zaniolo'nın iki golü ve Icardi'nin tek golüyle sahadan 3-0 galip ayrılan sarı kırmızılılar, taraftarını mutlu etti.

Haberin Devamı

Galatasaray dev maçın ardından şampiyonluğunu taraftarıyla beraber kutlayacak.

Goller: Nicolo Zaniolo 28', 79', Icardi 71'

Kırmızı kart: Luan Peres (Fenerbahçe)

Okan Buruk ve Jorge Jesus'un kadro tercihleri ise şu şekilde oldu:

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Torreira, Berkan, Barış, Zaniolo, Kerem, Icardi

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Peres, Arao, Zajc, Arda, İrfan Can Kahveci, Batshuayi, Valencia

Maç öncesi ilk açıklamalar

Jorge Jesus: Bu aslında ligin son maçı değildi, deprem nedeniyle fikstür bu hale geldi. Deprem nedeniyle hakedilmeyen puanlar da kazanıldı. Bu bence ligin gerçekliğini ortadan kaldırıyor. Bizim hala bir kupa finalimiz var. Bu maça hazırlanmak zor olmadı, bu ezeli rakibinizle oynayacağınız bir derbi ve mutlaka kazanmak isteriz.

Haberin Devamı

Okan Buruk: Sokaklardaki insanların yüzündeki mutluluk, gösterdikleri sevgi tüylerimizi diken diken ediyor. Biz şampiyonluğu hayal ederken, taraftarımızın mutluluğunu hayal ediyorduk. Onlara bugün bir Fenerbahçe galibiyeti hediye edersek sevincimiz iki katına çıkacak. Bugün buraya kupanın gelmesi, bugünü bambaşka bir hale getiriyor. "Mayıslar bizim" demiştik. Bu sene de bunu başardık. Tekrar taraftarlara teşekkür ediyorum.

Juan Mata: Özel bir maç, derbi. Evimizde bitiriyor olmak, şampiyon olarak bitiriyor olmak harika. Birlikte mücadele etmeyi öğrendik ve Fenerbahçe maçına hazırız. Kupa koleksiyonu tamamladım. Galatasaray sayesinde lig şampiyonluğu da yaşadım. Bugün de taraftarlarla kutlayacağız.

İsmail Yüksek: Bu lig bu sene birçok şaibeyle dolu. Hak edilen bir şampiyonluk olduğunu düşünmüyorum. Bize de fırsat geldi ama değerlendiremedik.

Derbide eksikler

Galatasaray: Sakat veya cezalı yok

Fenerbahçe: Altay Bayındır (sakat), Lincoln (sakat)

Bu oyuncuların yanı sıra Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski, Nazım Sangare, Miguel Crespo ve Serdar Dursun ise teknik heyet tercihi ile kadroda yer almadı.

Hakemler

Dev derbinin orta hakemi Abdülkadir Bitigen olarak açıklandı. Bitigen'in yardımcılıkkarını Süleyman Özay ile Mustafa Savranlar yaptı.

Maçın VAR hakemi ise Alper Ulusoy idi. AVAR'da Hakan Ceylan görev yaptı.

Haberin Devamı

Ufak detaylar

Mauro Icardi, maç öncesi "Burada Kal" yazılı pankartın önünde taraftara üçlü çektirdi.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Mario Jardel, kulübün davetlisi olarak geldiği derbi öncesi taraftara üçlü çektirdi.