Futbol Galatasaray-Manchester United maçı öncesi yağmur endişesi!
Paylaş
Galatasaray-Manchester United maçı öncesi yağmur endişesi!

İstanbul'daki aşırı yağışın, Galatasaray-Manchester United maçını etkileme ihtimali futbolseverleri endişelendirdi. Hava tahminleri kentte yağışın gün boyu süreceğine işaret ederken, yağmurun maç saatinde şiddetini artırması durumunda karşılaşmanın oynanması tehlikeye girebilir.

Galatasaray ile Manchester United arasında bu akşam oynanacak olan Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde, kentteki yağışlı hava endişe kaynağı oluşturdu. Kritik karşılaşmanın futbolu zorlaştıracak bir zeminde oynanma ihtimali kadar, maçın oynanmasına yönelik bir engel oluşturup oluşturmayacağı da merak konusu oldu.

Haberin Devamı

HAVA TAHMİNİ: GÜN BOYU YAĞMURLU

İstanbul'da dünden itibaren etkili olmaya başlayan yağmur maç gününde şiddetini artırarak devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu bölgede yağmur gün boyu etkisini sürdürecek.

YAĞMUR ENDİŞESİ

Galatasaraylı taraftarların sosyal medyada aşırı yağmur nedeniyle endişelerini dile getirdikleri tespit edildi. Bazı futbolseverler olumsuz hava koşullarının maçı etkilememesi yönünde dileklerini ifade eden paylaşımlar gerçekleştirdi.

MAÇ ÖNCESİ KONTROLLERE BAĞLI

Gün boyu yağan yağmur, maç saatinde şiddetini artırırsa Galatasaray-Manchester United maçının oynanması tehlikeye girebilir. Maçın belirlenen saatte oynanıp oynanmayacağına yönelik kararı ise, karşılaşma öncesinde sahada kontrolleri yapacak hakem ve görevliler verecek.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ STADYUMDA SON DURUM

Maça saatler kala RAMS Park'ta yağışın az olduğu ve zemin de herhangi bir su birikimi görülmediği öğrenildi. Maçtan kısa süre öncesine kadar veya maç saatinde yoğun bir yağış olmazsa herhangi bir ertelemenin olmayacağı öngörülüyor.

CİTY-GLADBACH MAÇINA YAĞMUR ENGELİ

Peki UEFA'nın bu konudaki tavrı ne? UEFA'nın geçmişte yağış durumlarında oynattığı maçlar olduğu gibi, bu yüzden oynatmadığı Avrupa Kupası maçları da bulunuyor. Örneğin 2016'daki Manchester City-Monchengladbach maçı, santrası yapılmadan ertelenen maçlardan biriydi.

DEV MAÇ YARIM SAAT KALA ERTELENDİ

Etihad Stadı'nda oynanacak mücadele, aşırı yağış nedeniyle başlamasına yarım saat kala iptal edildi. Oyuncular ısınırken, zeminin tamamen oynanamaz görünmesi Hollandalı hakem Bjorn Kuipers'e maçı ertelemekten başka bir seçenek bırakmadı.

Fanatik