Futbol Galatasaray'a sambacı 10 numara
Paylaş
Galatasaray'a sambacı 10 numara

Galatasaray, MLS takımlarından Portland forması giyen Brezilyalı Evander için harekete geçti. Amerikan ekibi ile 2026’ya kadar sözleşmesi olan 25 yaşındaki Evander merkez orta saha ve 10 numarada forma giyebiliyor.

Şampiyonluk için kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, MLS ekibi Portland’da forma giyen Brezilyalı oyuncu Evander’i satın alma opsiyonlu kiralamak için harekete geçti. Okan Buruk’un onay verdiği 25 yaşındaki Evander merkez orta sahada ve 10 numarada forma giyebiliyor. Oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran Erdal Ferin, Galatasaray dışında bir Süper Lig ekibinin de Evander için istekli olduğunu söyledi. Bu takımın Beşiktaş olduğu iddia ediliyor. Piyasa değeri 8 milyon euro görünen oyuncunun da Galatasaray’a sıcak baktığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’YA ÇIKMAK İSTİYOR

Mali olarak sıkıntı yaşayan Galatasaray, Evander’in bonservisini almayı sezon sonuna bırakmak istiyor. Satın alma opsiyonlu kiralama teklifine de Amerikan ekibinin olumlu yaklaştığı belirtiliyor. Vasco da Gama altyapısından yetişen Evander, Avrupa deneyimini Danimarka ekibi Midtjylland’da yaşadı. Yeniden Avrupa’ya çıkmak isteyen Evander’in fedakarlık yapmaya da hazır olduğu öğrenildi.

FORVET ADAYI MEHDİ

Icardi dışındaki diğer forvetlerden verim alamayan Galatasaray, Porto’dan Mehdi Taremi’yi istiyor. Daha önce de transfer listesine giren İranlı golcünün sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Portekiz ekibinin 31 yaşındaki golcüyü piyasa değerinin (12 milyon euro) çok altında vermeye hazır olduğu belirtiliyor. Mehdi Taremi, 2016’da Persepolis takımından Rize’ye transfer olmuş, oynamadan gitmişti.

Haberin Devamı

MUSLERA SEZON SONU BIRAKIYOR

Galatasaray’ın uzun yıllardır kalesini koruyan Fernando Muslera, sezon sonunda veda edecek. 37 yaşındaki Uruguaylı kalecinin eski kulübü Club Nacional ile anlaştığı, jübilesini de burada yapacağı belirtiliyor. Sarı-kırmızılı formayla 13 sezonda tüm kulvarlarda 484 maça çıkan Muslera, 173 karşılaşmada kalesini gole kapattı. Galatasaray şimdiden Muslera’nın yerine kaleci arayışına başladı.