Futbol Galatasaray'da seçim resmen iptal edildi! Burak Elmas'ın istifa ihtimali ve yeni seçim tarihi...
Paylaş
Galatasaray'da seçim resmen iptal edildi! Burak Elmas'ın istifa ihtimali ve yeni seçim tarihi...

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak seçim istinaf mahkemesi tarafından iptal edildi. Burak Elmas saat 17.00'de kameralar karşısına geçecek.

Sarı kırmızılı takımın yarın yapılması planlanan seçim İstinaf Mahkemesi'nin seçimli genel kurula tedbir kararı koymasından ötürü iptal oldu.
Galatasaray 'da sıcak saatler yaşanıyor. Sarı kırmızılılarda dün Fırat Develioğlu, üst mahkemeye giderek tedbir kararının devamını istemişti. Bugün İstinaf Mahkemesi seçimli genel kurulla ilgili kararını verdi. Mahkeme, sarı kırmızılılarda 30 Nisan Cumartesi (yarın) gerçekleşmesi planlanan seçime tedbir kararı koydurdu. Bu gelişme sonrasında Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun başkan adayı olduğu seçim iptal edildi.

Haberin Devamı

İlk açıklama Metin Öztürk'ten

Başkan adaylarından biri olan Metin Öztürk'ten açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Öztürk "Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasaray'ın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza" dedi. Öztürk ayrıca, "Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver'i aradım, kendisi de şaşkın. 'Seçim iptal olamaz' dedi. 'Ne yapacaksınız böyle bir durumda'' dedim. ‘Hemen bugün karar alır. Kulübün önünü açarız’ dedi. Bugün karar alırlarsa 28 Mayıs’ta seçim olur. Bunun arkasında planlı organize bir kötülük var" açıklamasını yaptı.

Elmas saat 15.00'te açıklama yapacak

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bugün saat 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek. Elmas'ın kulübün önünü açmak için istifa etme ihtimalinin üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Metin Öztürk'ten flaş iddia: Burak Elmas istifa etmeyeceğini söyledi

Galatasaray'da saat 17.00'deki Burak Elmas açıklamaları merakla beklenirken, Elmas'la toplantı yapan iki aday Eşref Hamamcıoğlu ile Metin Öztürk'ten de açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Hamamcıoğlu, "Seçim kararını karar defterine şerh koymaksızın yazarsa istifa etmesine gerek kalmayacak. İlla istifa etsin diye bir arzumuz da yok zaten, sadece mecbur kalınırsa bu da bir çözüm" dedi.
Öztürk ise, "Sayın Burak Elmas istifa etmeyeceğini kesin ve net bir dille söyledi. (Hamamcıoğlu da onaylıyor) Seçim tarihiyle ilgili karar alacağını söyledi. 21-28 Mayıs'ta ısrarcıyız. Galatasaray bu kaostan çıkmalı" dedi.