Futbol Galatasaray'da ya Muslera ya Pena! Önemli gelişme
Paylaş
Galatasaray'da ya Muslera ya Pena! Önemli gelişme

Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan Muslera dönüş için gün sayıyor. Muslera'nın idmanlara dönmesi sarı kırmızılıları sevindirdi. Galatasaray'da Barcelona maçında kaleyi Muslera'nın mı yoksa Pena'nın mı koruyacağı merak konusu oldu.

Fernando Muslera mı, Inaki Pena mı? Galatasaray’da zorlu maç trafiği öncesi kalede kimin yer alacağı 1 numaralı gündem maddesi olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Torrent’i zor bir seçim bekliyor. 13 Aralık’taki Sivas deplasmanında sakatlanan ve hafta başında takımla antrenmanlara başlayan Muslera oynayabilecek duruma geldi. Uruguaylı eldivenin maç eksiği ise endişe yaratıyor. 3.5 aylık aranın 35 yaşındaki eldivenin performansına nasıl yansıyacağı bilinmiyor. Muslera’nın; Konya, Barcelona ve Beşiktaş ile yapılacak maçlarda kaleye geçmesinin riskleri üzerinde duruluyor.

Inaki Pena’nın tecrübesizliği ise sıkıntı yaratıyor. Pena’nın Rizespor maçındaki performansı da yine kafaları karıştırdı. Seçim yapmakta zorlanan Torrent, kaleci antrenörü Segarra’nın vereceği rapora göre hareket edecek. Konya maçındaki tercihin Barcelona karşılaşması için de referans olacağı belirtildi. Konya’da kaleye kim geçerse Barcelona’da da aynı ismin tercih edileceği bildirildi. Bu durumun Muslera’nın Konya’da oynama olasılığını artırdığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Cim-Bom, İttifak Holding Konyaspor’la yarın deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı futbolcuların, Teknik Direktör Domenec Torrent yönetimindeki antrenmanda taktik çalışmaların ardından gruplar halinde çift kale maç oynadığı belirtildi. Kazanan takımın oyuncuları galibiyet pozu verdi. Galatasaray bugün gerçekleştireceği idmanın ardından Konya’ya giderek kampa girecek.

Galatasaray Adası’yla ilgili Yargıtay’ın onama kararı sonrası tahliye işlemi başlatıldı. Yaklaşan mali kongre öncesi bu gelişme Başkan Burak Elmas’ın elini güçlendirdi. Kulüp üyelerinin yıllar sonra Galatasaray Adası probleminin çözülmesi nedeniyle yaşadıkları memnuniyeti çeşitli platformlarda yöneticilere ilettikleri aktarıldı.

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Galatasaray maçındaki hakem kararlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Antrenman sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıran, "Galatasaray maçındaki kararları tartışmaya gerek yok. Tartışılacak bir karar yok. Ben zaten takımı neden sahadan çekmedim gerçekten pişman oldum. Türk futbolunda böyle bir rezalet bir daha da görülmez. Artık o maçı bırakalım diye düşünüyorum. Tabii ki futbol federasyonu bir yaptırım yapacaktır. Sonuçta bu insanların emeğini çalmak kolay iş değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar / Milliyet