Galatasaray'da yaprak dökümü! Arda Turan ile birlikte...
Galatasaray yine sezona güçlü bir kadro ile girmek istiyor. Ligde ve Avrupa'da kötü bir sezon geçiren Galatasaray'da Domenec Torrent'ten sonra takımdan ayrılacak isimler de netleşti. 8 isimle yollar ayrılacak ve yepyeni bir kadro ile sezona girilecek. Öte yandan Ara Turan da kararını verdi. İşte Galatasaray'ın yeni sezondaki yol haritası...
Bu sezon ligde hayal kırıklığı yaşayan ve UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitirip son 16'da Barcelona'ya elenen Galatasaray'da, seçim öncesi yeni sezon için hareketlilik yaşanıyor.
TAKIMDAN GİDECEKLER BELLİ OLDU
Bu sezon yaptığı transferlerden istediği verimi alamayan ve harcanan transfer ücretleriyle eleştirilere maruz kalan sarı-kırmızılı camiada takımdan ayrılacak olan oyuncular belli oldu.
200-300 MİLYON TL ARASI PARA ÇIKACAK
Bankalar Birliği ile 3 sene önce imzaladığı anlaşma sonucunda ilk faiz ödemesini ağustos ayında gerçekleştirecek olan Galatasaray'ın kasasından 200-300 milyon TL arasında para çıkacak.
8 OYUNCUYLA YOLLAR AYRILACAK
Futbol takımı maaş bütçesini azaltmak zorunda olan sarı-kırmızılı kulüp, bu ay sonunda sözleşmesi bitecek 8 oyuncusuna veda edecek. Bu isimlerin ayrılmasıyla maaş bütçesinde 144 milyon TL tasarruf sağlanacak.
LUİS CAMPOS GÖREVİNİ BIRAKTI
Galatasaray'da başkan Burak Elmas'ın daveti ile ocak ayında İstanbul'a gelen ve danışmanlık görevi için adı geçen Luis Campos, sarıkırmızılı kulüple sözleşme imzalamayacağını açıkladı. Campos, "Maalesef kulüpte istikrarsızlık ve belirsizlik devam etmektedir. Benim çalışma metodolojim çok açık ve nettir ama bu büyük kulüp için belirlediğimiz büyük hedeflere ulaşmak için yok sayamayacağım bazı kısıtlar oluştu. Bu nedenle görevime devam etmek için gereken koşullar oluşmamıştır" dedi.
FEGHOULİ VE BABEL İLE YOLLAR AYRILIYOR
Galatasaray, yüksek maliyetli yıldızlar Feghouli ve Babel'le yola devam etmeyecek. Halil Dervişoğlu, Pulgar ve Pena'nın kiralık sözleşmelerinde opsiyon bulunmuyor.
ARDA TURAN FUTBOLU BIRAKIYOR
8 milyon TL'ye oynayan Arda Turan futbolu bırakacak. 4'er milyon TL kazanan Fatih Öztürk ve Semih Kaya da yeni sezonda kadroda düşünülmüyor. Burak Elmas döneminde 50 milyon Euro'yu bulan A Takım bütçesi, yeni yönetimle birlikte 40 milyon Euro'dan aşağı seviyeye çekilecek.
KONTRATI SONA ERECEK YABANCILAR
Feghouli: 3 milyon 850 bin euro
Babel: 2 milyon 850 bin euro
Pulgar: 750 bin euro
Pena: 360 bin euro
SÖZLEŞMESİ BİTECEK YERLİLER
Halil Dervişoğlu: 8 milyon 500 bin TL
Arda Turan: 8 milyon TL
Fatih Öztürk: 4 milyon TL
Semih Kaya: 4 milyon TL