Futbol Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer çalımı! Maliyeti belli oldu
Paylaş
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer çalımı! Maliyeti belli oldu

Süper Lig devi Galatasaray, Shakhtar Donetsk'ten ayrılan Tete'yle transfer için anlaşma sağladı. Genç oyuncunun sarı-kırmızılılara maliyeti belli oldu.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'dan bomba bir transfer hamlesi geldi. Sarı-kırmızılılar, Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini fesheden Tete'yle her konuda anlaşmaya vardı.
İstanbul'da bulunan Brezilyalı yıldızın sarı-kırmızılılarla anlaşmasının detaylarına MİLLİYET ulaştı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

F.BAHÇE: KULÜBÜMÜZE ÖNERİLMİŞTİR

Fenerbahçe Kulübü, Tete ile ilgili kısa süre önce bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı oyuncunun menajerler aracılığıyla kendilerine önerildiğini ancak değerlendirmeler sonucunda transferin uygun olmadığı kanaatine varıldığını duyurdu. Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir. Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Haberin Devamı

15 MİLYON EUROYA İMZA ATMIŞTI

Gremio altyapısında yetişen Tete, 2018-2019 sezonunda Shakhtar Donetsk'in yolunu tuttu. Ukrayna temsilcisi, Brezilyalı oyuncu için 15 milyon euro bonservis bedeli ödedi.
Ukrayna'daki savaş nedeniyle Tete, 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak Olimpik Lyon forması giydi. Genç oyuncu, 2022-2023 sezonunun ikinci yarısında ise Leicester City'de oynadı.

G.SARAY HUKUKSAL ARAŞTIRMADA

Galatasaray, Brezilyalı futbolcu Tete ile transfer için her konuda anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılılarda idareciler, tecrübeli futbolcunun Shakhtar Donetsk'ten ayrılışındaki hukuksal konuları araştırmaya başladı.
Hukuksal konularda bir problem çıkmaması durumunda sarı-kırmızılıların Tete ile resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

MALİYETİ BELLİ OLDU

Galatasaray ile Tete arasındaki anlaşmanın detayları da netlik kazandı. Sarı-kırmızılıların, genç oyuncuya yıllık 2 milyon 800 bin euro maaş ödeyeceği öğrenildi. Bonservisini elinde bulunduran Tete'ye aynı zamanda 3 milyon 500 bin euro imza parası verileceği kaydedildi. Tete ile Galatasaray arasındaki anlaşma ise 4+1 yıllık.

TRANSFERDE ZANIOLO ETKİSİ

Haberin Devamı

Galatasaray'da Tete transferinin en büyük nedeni Nicolo Zaniolo oldu. Avrupa'dan dev takımların peşine düştüğü İtalyan yıldızın satılma ihtimalini göze alan idarecilerin bu transferi bitirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Tete ile her konuda anlaşma sağlayan Galatasaray'ın transfereki diğer hedefinin Milot Rashica olduğu öğrenildi.

Galatasaray'ın transfer için her konuda anlaşma sağladığı Tete'nin güncel piyasa değeri 25 milyon euro. Genç futbolcu, Brezilya U23 Milli Takımı'nda 2 maçta forma şansı buldu. 23 yaşındaki genç yıldız şu başarılara imza attı:

2 - Ukrayna Ligi şampiyonluğu
1 - Ukrayna Kupası şampiyonluğu
1 - Ukrayna Süper Kupası şampiyonluğu