Futbol Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakibi belli oldu
Paylaş
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakibi belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden tek takım konumunda bulunan Galatasaray, 2. ön eleme turunda Litvanya temsilcisi Zalgiris'i turnuvanın dışına itip 3. ön eleme turuna yükselmeyi başarmıştı. Temsilcimiz bu turda Sloven ekibi NK Olimpija Ljubljana ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray ilk maçı yarın Slovenya'da oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 15 Ağustos'ta Rams Park'ta oynanacak. Galatasaray bu turu geçmesi halinde play-off turunda mücadele edecek. İşte Galatasaray'ın muhtemel rakibi...

Temsilcimiz Galatasaray, NK Olimpija Ljubljana'yı elemesi durumunda Şampiyonlar Ligi play-off turuna katılacak. Sarı-kırmızılıların play-off turundaki rakibi belli oldu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'ndaki ilk maçta yarın TSİ 22.00'de Slovenya temsilcisi NK Olimpija Ljubljana deplasmanda karşılaşacak. Galatasaray, turu geçtiği takdirde Faroe Adaları takımı KI Klaksvik ile Norveç ekibi Molde arasında oynanacak tur mücadelesinin galibiyle play-off turunda gruplara kalmak için karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı ekip, play-off turuna yükselmesi halinde ilk maçı 22-23 Ağustos'ta deplasmanda, rövanş karşılaşmasını ise 29-30 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmeleri şu şekilde:

Klaksvik/Molde - Olimpija Ljubljana/Galatasaray

Slovan Bratislava/Maccabi Haifa - Young Boys

Royal Antwerp - AEK / Dinamo Zagreb

ZALGIRIS'E KARŞI ZORLANDI AMA TURLADI

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi macerası 2. ön eleme turunda başladı. Temsilcimiz bu turda Litvanya temsilcisi Zalgiris ile karşı karşıya geldi. İlk maç 25 Temmuz tarihinde Litvanya'da oynandı. Galatasaray için kolay geçmesi beklenen Zalgiris maçı büyük bir şokla sona erdi. Zalgiris, Oyewusi ile öne geçtiği karşılaşmada Abdülkerim ve Halil Dervişoğlu'nun gollerine engel olamadı ve Galatasaray son dakikalara 2-1 önde girdi. Zalgiris'te maçın son sözünü Donatas Kazlauskas söyledi ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

Galatasaray, 2 Ağustos'taki rövanç maçında Zalgiris'i Rams Park'ta ağırladı. Temsilcimizin pozisyon üretmekte zorlandığı karşılaşmada kilidi Dries Mertens açtı. Maçın geride kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı cve Galatasaray, Zalgiris engelini zorda olsa aşarak adını 3. ön eleme turuna yazdırmayı başardı.

RAKİP RIERA'NIN ESKİ TAKIMI LJUBLJANA

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Slovenya liginin son şampiyonu NK Olimpija Ljubljana oldu. NK Olimpija Ljubljana, geçtiğimiz sezon eski Galatasaraylı futbolcu ve yardımcı antrenör Albert Riera ile unutulmaz bir şampiyonluğa imza atmıştı.

NK Olimpija Ljubljana'ya şampiyonluk sevinci yaşatan Albert Riera'nın görevine sürpriz bir kararla son verilmişti. Riera'nın yerine göreve Portekizli teknik adam Joao Henriques getirildi.

Haberin Devamı

Slovenya Ligi'nde iki maç geride kalırken NK Olimpija Ljubljana bir galibiyet elde ederken bir yenilgi aldı. NK Olimpija Ljubljana, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i iki maç sonunda turnuvanın dışına itmeyi başarmıştı.