Futbol Galatasaraylı Mauro Icardi tarihe geçti! Kırılması güç bir rekor
Paylaş
Galatasaraylı Mauro Icardi tarihe geçti! Kırılması güç bir rekor

Sarı-Kırmızılılar'ın Arjantinli süperstarı kaldığı yerden devam ediyor... Geçen sezonki şampiyonluğun baş kahramanı olan Mauro Icardi bu sezon da bolca sahneye çıkıyor, gollerini atmayı sürdürüyor. Antalya maçını 1 gol, 1 asistle tamamlayan ve 3 puanda büyük rol oynayan 30 yaşındaki oyuncu tarihe geçti, kırılması güç bir rekora imza attı.

Geride kalan sezon Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan ve yarattığı imajla Sarı-Kırmızılı taraftarların sevgilisi haline gelen Mauro Icardi, yükselişini bu sezon da devam ettiriyor. Attığı goller ile sezona çok hızlı başlayan yıldız futbolcu inanılmaz rakamlara ulaştı.

Haberin Devamı

Her kulvarda skor katkısı yapan, son olarak Şampiyonlar Ligi gruplarından Old Trafford'da Manchester United karşısında Aslan'a tarihi zaferi getiren golü kaydeden Arjantinli süperstar, lige dönüşü de boş geçmedi. 8. hafta maçında Antalyaspor deplasmanında yıldız oyuncu ilk golün asistini yaptı ardından da maçın skorunu belirleyen golü kaydetti ve karşılaşma 2-0 Cim Bom'un lehine sonuçlandı.

Bu golle birlikte Mauro Icardi bu sezon Süper Lig'de en fazla gole etki eden isim oldu. 8 haftalık periyotta 7 kez fileleri sarsıp, 1 de asist yapan tecrübeli oyuncu tam 8 gole direkt katkı sağladı. Kaldığı yerden devam eden Arjantinli yıldız bu sezon da 14 maçta 12 kez rakip fileleri sarstı ve 2 de gol pası verdi. Bu akşam attığı gol deneyimli forvet için bir başka anlam da taşıyordu, söz konusu sayı Icardi'yi tarihe geçerdi!

Haberin Devamı

Geçen sezondan bu yana Süper Lig'de forma giydiği 32'nci maçta 30'uncu golünü Antalyaspor ağlarına gönderen Mauro Icardi, yine Aslan'ın eski golcüsü olan Mbaye Diagne'yi (33 maç) geride bırakarak 2007/08 sonrası dönemde bu sayıya en hızlı ulaşan oyuncu olmayı başardı. Üstelik başarılı futbolcu, Galatasaray formasıyla çıktığı 40 maçta 45 gole (35 gol, 10 asist) de direkt etki etti.

İşte Süper Lig'de 30 gole en hızlı ulaşan futbolcular

⚽ Mauro Icardi - 32 maç
⚽ Mbaye Diagne - 33 maç
⚽ Vagner Love - 35 maç
⚽ Bafetimbi Gomis - 36 maç
⚽ Papiss Cisse - 43 maç