Futbol Galler maçı tarihi sınav
Paylaş
Galler maçı tarihi sınav

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “EURO 2024’te Türk vatandaşlarını mutlu etmek istiyoruz. Öncelikle Galler maçını kazanmalıyız. Bu maç finaller için de test olacak” dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella,”Şampiyonaya yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Milyonlarca Türk’ün olduğu yere gelip, onların bizi sevgiyle kucakladığını görmek mutluluk verecek. İyi futbolla finallerde ses getirmek istiyoruz” dedi. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da bulunan Türk vatandaşlarını mutlu edeceklerini belirten İtalyan teknik adam, “Elbette hangi grupta olacağımız, kimlerle eşleşeceğimiz de önemli. Türkiye’nin potansiyeli var, bunu EURO 2024’te en iyi şekilde sahalara yansıtmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

EN İYİLER ÇAĞRILIYOR

Milli Takım’a her zaman en iyileri, en hazır oyuncuları çağırdığını belirten Montella şunları söyledi: “Burada olan oyuncular ilk 11’de oynayabilecek futbolcular. Çok önemli bir hazırlık dönemi olarak görebiliriz. Galler maçının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tarihi bir maç olduğunu da biliyoruz bizim açımızdan. Bu maçta görmemiz gereken futbolcular olabilir, dakika kazanması gereken futbolcular olabilir. Çünkü Galler’de fiziksel bir maç bekliyoruz.”

HAKAN: BOMBA GİBİ DÖNECEĞİM

Milli Takım’da kaptan Hakan Çalhanoğlu hem hastalanması hem de eşinin doğumunun yaklaşması nedeniyle özel izinle kadrodan çıkarıldı. Teknik direktör Montella, kulüp teknik adamlarıyla temasa geçerek, “Oyuncuların Milli Takım’a yüzde 100 hazır gelmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

HAKAN AFFINI İSTEMİŞTİ

Hakan Çalhanoğlu, “Üst solumun yolu enfeksiyonu dışında eşimin doğumu yaklaştı. Bu nedenle şimdilik milli takımdan affımı istedim. Almanya’da oynanacak EURO 2024 finallerine yüzde 100 hazır olacağım” dedi. EURO 2024 finalleri 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya’da oynanacak.

EREN’İN GÖZÜ MONTELLA’DA

Almanya Bundesliga ekiplerinden Heidenheim forması giyen Eren Dinkçi, gözünü milli takıma çevirdi. 21 yaşındaki forvet, Werder Bremen’den kiralık olarak gittiği Hedenheim’de 11 hafta sonunda 5 gol, 1 asist ile göze girdi. U19’da Türkiye, U20’de Almanya Milli Takımı’nı tercih eden Eren, A Milli Takım için gönlünün Türkiye’den yana olduğunu, davet beklediğini ekledi. Eren geçtiğimiz günlerde Juventus ve Inter’in de takibine girmişti

1. TORBA ŞANSI ZOR BİR İHTİMAL

A Milli Takım, 20024 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini garantilemişti. Ancak hangi torbada yer alacağımız belli değil. Gürcistan ile İskoçya, Macaristan ile Bulgaristan’ın 2-2 berabere kalması aleyhimize oldu. Avusturya da Estonya’yı yenerek bizi geride bıraktı.

GALLER’İ YENMEK ŞART

Finallerde ev sahibi Almanya ile en iyi 6 takım 1. torbada yer alacak. Bu durumda devlerle eşleşmeyeceğiz. Ancak 1. torbada yer almak için Galler’i yenmemiz dışında, pek çok ihtimal gerçekleşmeli. işte ihtimaller: Fransa hem Yunanistan’a hem Cebelitarık’a yenilmeli. Belçika, Azerbaycan’ı yenememeli. İspanya, Gürcistan’a yenilmeli. Zor ihtimaller gerçekleşmezse Türkiye finallerde 4. torbada bile yer alabilir.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN-GALLER YENİŞEMEDİ

A Milli Takım’ın lider olduğu Euro 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki maçta Ermenistan ile Galler 1-1 berabere kaldı. Ermenistan 5’te Zelarayan ile öne geçerken, Galler’in beraberlik golünü de 45+2’de Ermeni oyuncu Tiknizyan kendi kalesine attı. Son maçını salı günü Türkiye ile oynayacak Galler 11 puanda kalarak, finallere gitme şansını iyice zora soktu.