Futbol Galtier'in skandal mail'i ortaya çıktı: Siyahiler ve Müslümanlara nefret söylemi
Paylaş
Galtier'in skandal mail'i ortaya çıktı: Siyahiler ve Müslümanlara nefret söylemi

PSG'nin teknik direktörü Christophe Galtier, Nice'i çalıştırdığı dönemde kulübün Sportif Direktörü Fournier'e attığı mail'in ortaya çıkmasıyla sarsıldı. Galtier'in siyahiler ve müslümanlar hakkında söylediği sözler nedeniyle PSG soruşturma başlattı.

 

Christophe Galtier'in Nice'i çalıştırırken kulübün Sportif Direktörü Julien Fournier'e attığı skandal mail ortaya çıktı. Fourneir'in açıkladı mail'de şunlar yazıyor:

Haberin Devamı

Burası sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Julien hangi şehirde olduğumuzu anlamalısın. Jacques Medecin'in (Nice'in eski belediye başkanı) şehrindeyiz. Ekibimiz insanların istediği gibi değil, bana göre değil.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sahipleri Müslüman olan Paris Saint-Germain'de bu skandal iddialar üzerine teknik adam hakkında soruşturma başlatıldı.

Ayrıca Galtier'in o dönemde oyunculara "Oruç tutmayın" talebinde bulundupu ve takımdaki Müslüman oyunculardan Hicham Boudaoui ve Billal Brahimi'nin buna karşı çıktığı bildirildi. Galtier, Nice'teki birçok Müslüman futbolcunun takımdan gönderilmesi yönünde bir istekte bulunduğuna da yer verildi.

Haberin Devamı

"NASSER BİLSEYDİ GÖREVE GELEMEZDİ"

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin yakın bir arkadaşı, "Nasser bunu bilseydi, Galtier asla PSG'nin başına geçemezdi. İmkansız." açıklamasında bulundu.

PSG taraftar grubu Collectif Ultras Paris "Christophe Galtier olayını yakından takip ediyoruz. Eğer suçlamalar ispatlanırsa, bu kişinin kulüpte kalması kabul edilemez" açıklamasında bulundu.