Futbol Gazze'deki vahşete çok sert tepki
Paylaş
Gazze'deki vahşete çok sert tepki

4 büyükler, İsrail’in Gazze’de hastaneye yaptığı saldırıyı şiddetle kınadı. Yapılan açıklamalarda sivillere yapılan saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği vurgulandı.

İsrail’in önceki akşam Gazze’de bir hastaneyi hedef alması tüm dünyada infial yaratırken 4 büyükler başta olmak üzere tüm kulüpler yaşanan trajediye sert tepki gösterdi:

Haberin Devamı

GALATASARAY: “Tüm insanlığı, bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Savaşın en kısa sürede sona ermesini temenni ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz.

FENERBAHÇE: “Savaş son bulsun! Masum insanlara yapılanı kabul etmiyoruz, Gazze’de hastanelere düzenlenen saldırıyı kınıyoruz! Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

ACIYA SON VERİN

BEŞİKTAŞ: “Din, dil, ırk ya da kim haklıhaksız şeklinde bakmadan masum sivillerle dolu olan hastanelerin bombalanması kabul edilemez. Tüm insanlığı bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.”

Haberin Devamı

TRABZONSPOR: “İşgal sonucu evlerinden edilen masum çocuk ve kadınların bulunduğu hastanenin hedef alınması, uluslararası hukukun ve insan haklarının çiğnendiği anlamına gelir ve asla kabul edilemez. Tüm insanlığı hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye davet ediyoruz.”

CEZAYİR’DE MAÇLAR İPTAL

Cezayir Futbol Federasyonu, Filistin’de hayatlarını kaybeden vatandaşların hatıralarına saygı için bir sonraki duyuruya kadar tüm futbol müsabakalarının askıya alındığını açıkladı. Beşiktaş’ın Cezayirli oyuncusu Ghezzal da Filistin’e destek mesajı paylaştı.

KONYA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Konyaspor, Pendikspor maçından elde edecekleri tüm gelirlerin Gazze’de yapılacak hastane için bağışlanacağını açıkladı.

KATLİAM VAR!

TFF 2. Lig’de de İsrail’in saldırısı protesto edildi. Beyaz Grup’ta oynanan 1461 Trabzon-Karacabey maçında ev sahibi ekibin golünü atan Ali Sühan, formasının altına giydiği tişörtteki “Katliam var” yazısını gösterdi.