Futbol Giresunspor'a şok yasak! Transferde 'kanser' detayı
Paylaş
Giresunspor'a şok yasak! Transferde 'kanser' detayı

Süper Lig ekibi Bitexen Giresunspor, FIFA'dan iki dönem transfer yasağı aldı. Giresunspor'un cezasının sebebinin sağlık kontrollerinde kanser teşhisi konulan Jean Pyerre Correa'nın transferinden vazgeçilmesi olduğu bildirildi.

Giresunspor, sağlık kontrollerinde kanser teşhisi konulan Jean Correo'nun transferinden vazgeçilmesi üzerine, oyuncunun FIFA'ya açtığı dava sonucu kulübe 765 bin euro para cezası ve iki dönem transfer yasağı verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Giresunspor, bu karara itiraz edileceğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Türkiye’ye davet ettiğimiz profesyonel futbolcu Jean Pyerre Casagrande Silveira Correa’ya, Türkiye’de yapılan tetkikler sonucunda testis kanseri teşhisi konmuştur. Bu üzücü durum sebebiyle profesyonel futbol faaliyetlerine devam edemeyecek Sn. Correa ile bu çerçevede herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır.

Buna karşın kulübümüz, Sn. Correa’ya, tedavisini Türkiye’de yapmak istemesi halinde kulübümüz tarafından gerekli desteğin sağlanacağı defalarca bildirilmiştir. Kulübümüzün sergilediği bu iyi niyetli tutuma karşın 24 Haziran 2022 tarihinde Sn. Correa tarafından FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde kulübümüz aleyhine bir dava ikame edilmiştir. FIFA tarafından alınan karar neticesinde kulübümüzün, futbolcuya 765 bin Euro tutarında tazminat ödemesine karar verilmiştir.

Haberin Devamı

Ayrıca kulübümüzün, 2 transfer ve tescil dönemi süresince yeni bir futbolcu sözleşmesi tescil ettirmekten men edildiği de ifade edilmiştir. Kulübümüz, söz konusu olayda hukuka ve hakkaniyete aykırı hiçbir tutum ve davranışta bulunmamış olup, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından alınan son derece hatalı bu karara karşı gerekli yasal işlemlere başlanmış bulunmaktadır. Kulübümüz, davamızın haklılığına sonuna kadar inanmaktadır.

Bu çerçevede alınan söz konusu karara karşı Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde gerekli temyiz başvurusunun yapılmasından ötürü kararın henüz kesinleşmediğini de önemle kamuoyunun bilgisine sunarız."