Futbol Hadi hayırlısı
Paylaş
Hadi hayırlısı

EURO 2024'ün grup aşamasının kura çekimi bugün gerçekleştirilecek. Bir büyük turnuvaya tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılacak olan A Milli Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri belli olacak.

Almanya’nın Hamburg kentinde saat 20.00’de yapılacak kura çekimi, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Ev sahibi Almanya’nın direkt katılacağı şampiyonada yer alacak 21 ülke belli. 24 takımın katılacağı organizasyonda boy gösterecek geri kalan üç takım, Play-Off turunun ardından belirlenecek. Ay-Yıldızlılar, kuraya ikinci torbadan katılacak. İlk torbada oldukça güçlü rakipler bizi bekliyor. Üçüncü torbada Hırvatistan ile Hollanda, dördüncü torbada ise İtalya, eşleşmek istemeyeceğimiz ekipler olarak ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

26 MART’TA BELLİ OLACAK

Almanya’da 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek EURO 2024’e katılacak son üç ülke Play-Off karşılaşmaları ile belirlenecek. 21 Mart’ta tek maç üzerinden oynanacak yarı finallerde rakiplerini eleyenler, 26 Mart’ta finalde karşılaşacak. Kazanan takımlar EURO 2024 biletini cebine koyacak.

MONTELLA ETKİSİ

A Milli Takım, Montella yönetiminde biri özel 4 maça çıkıp 3 galibiyet, 1 de beraberlik yaşadı.

1. TORBA
Almanya
Portekiz
Fransa
İngiltere
Belçika
İspanya

2. TORBA
TÜRKİYE
Danimarka
Macaristan
Arnavutluk
Romanya
Avusturya

3. TORBA
Hırvatistan
Slovenya
Slovakya
Çekya
Hollanda
İskoçya

4. TORBA
Sırbistan
İtalya
İsviçre
Play-Off’tan
gelecek
üç takım

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

A YOLU
Polonya-Estonya
Galler-Finlandiya

Haberin Devamı

B YOLU
İsrail-İzlanda
B.Hersek-Ukrayna

C YOLU
Gürcistan-Lüksemburg
Yunanistan-Kazakistan

ÜLKE PUANINDA FIRSAT TEPTİK

Hafta içi oynanan Avrupa kupası maçlarının ardından ülke puanı listesi güncellendi. Temsilcilerimizden Galatasaray, haftayı beraberlikle kapatırken Fenerbahçe ile Beşiktaş ise hüsran yaşadı. Bu nedenle sıralamada 9. basamakta bulunan Türkiye, en yakın takipçileri İskoçya, İsviçre ve Avusturya ile puan farkını açma fırsatını kullanamazken bir üst sıramızda bulunan Belçika ile olan farkı azaltmayı başaramadı.