Futbol 'Hakkımı helal etmiyorum'
Paylaş
'Hakkımı helal etmiyorum'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık’ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıkladı. Çebi, “Kulübü korumak için verdiğim cevaba tepki gösteren Beşiktaşlılara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık’ta yapılacak seçimli olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıkladı. Çebi dün düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Çebi, “Kulübü korumak için verdiğim cevap için bana tepki gösteren Beşiktaşlılara hakkımı helal etmeyeceğim. Benim kırılma noktam orasıydı” ifadesini kullandı. Çebi deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep ve Hatay maçlarının tümümün geçersiz sayılması gerektiğini söylemiş, ağır eleştiriler almıştı.

Haberin Devamı

HERKES EVDEYKEN ÇALIŞTIK

Başkan Çebi şunları söyledi: “12 sene önce bu kulübe geldim. Ne kadar zor dönemler olduğunu hatırlatmaya gerek yok. O dönemde 2 şampiyonluk ve Avrupa’da namağlup gruptan çıktığımız bir dönem oldu. Daha sonrasında 1 yıl ara verdim, aranın sonunda da buraya göreve geldik. Pandemide herkes evinde otururken biz bir şekilde çalıştık ve en zor dönemde 4 tane kupa kazandık.”

KAN DEĞİŞİMİ ŞART OLDU

“Camianın kan değişimine ve enerjiye ihtiyacı var. Cumhuriyetin 100. yılında Beşiktaş’ın başkanlığını yaptım. Benim için ayrı bir gurur. Takıma sahip çıkın. Onlara saygınız yoksa, taşıdıkları formaya olsun. Tıklanma uğruna yapılan eleştiriler de bitmeli. Yönetime olan kişisel hırsınızı Beşiktaş üzerinden görmeyin.”

Haberin Devamı

PALAVRA ATMAYIN

“Kim aday olursa olsun, birbirlerine nazik olsun. Kaybeden yarın diğerine ‘Başkanım’ demek zorunda kalacak. Palavra atmayın, dürüst olun. Aday olacaksanız şimdi aday olun. Seçimden bir ay sonra kapı kapı gezmeyin. Katılımın yüksek olması lazım. Biz büyük camiayız, sadece bunu zaman zaman gösteremiyoruz. Yeni gelen, kendinden gelen önceki yönetimi denetlemeli.”

HATALI İŞ YAPMAM

“Başkanınızı güçsüz gösterirseniz, başkanınızın masaya vurması bir anlam ifade etmez. TFF başarısızdır. Beşiktaş’ın TFF’de bir limiti var. Bu limitler nedeniyle biz elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz, öbür taraftakiler her türlü yolu bularak bir şekilde bunu aşıyorlar. Ben aşamam. Beşiktaş’ta hatalı evrak işi ben yapamam.”

ADALI VARSA KOCADAĞ YOK

Ahmet Nur Çebi’nin aday olmama kararından sonra gözler Emre Kocadağ ve Serdal Adalı’ya çevrildi. Mevcut yönetimin asbaşkanı Emre Kocadağ’ın, “Serdal Adalı aday olursa ben aday olmam” dediği öğrenildi. Yurt dışından yeni dönen Serdal Adalı’nın bugünden itibaren çalışmalara başlayacağı, ekibiyle fikir alış verişi yaptıktan sonra kısa sürede adaylığını resmileştireceği belirtiliyor.