Futbol Hataları görmezsek Avrupa'da duman oluruz
Paylaş
Hataları görmezsek Avrupa'da duman oluruz

Posta yazarları, lig maçlarının ışığında Avrupa'ya çıkacak 3 büyük takımı tarttı, Trabzon'un zaferini yorumladı.

Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı hedef aldı. “Birisi bir yerden saldırıyor, ötekisi ona yol gösteriyor” dedi. Koalisyon var mı, bu kavga kime yarar?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Bu kavga kimseye yaramaz. Biz bu kavgalara alışmak da istemiyoruz! Futbol izlemek istiyoruz. Açıkçası hakemler de iyi gidiyor. Futbolculardan çok yönetici izler, dinler olduk. Bu ne ya? Bu kadar çok mu seviyorsunuz kameraları? Her gün her gün her takımın bir yöneticisi konuşuyor.

COŞKUN TÜRK: Koalisyon olduğunu düşünmüyorum. Sorun, ülkemizde artık yapılan işlere güven duyulmaması. Yıllardır transferde bu tartışmalar oldu, olacak. Tam anlamıyla denetimle her şey ortaya çıkar ki Erden Timur da bu çağrıyı yaptı zaten.

FAİK GÜRSES: Bu ligde koalisyon falan yok. Kimse kendine gelin-güvey olmasın. Beşiktaş, Fenerbahçe ile neyin anlaşmasını yapacak? Birbirlerine düşman gibi bakıyorlar zaten. Bazen Dursun Özbek hayal dünyasından nağmeler ile açıklama yapıyor.

Haberin Devamı

ZİYECH VE NDOMBELE MUTLAKA OYNAMALI

Galatasaray, Samsun’u yendi ama taraftar ve camia mutlu değil. Bu futbol Kopenhag maçında yeter mi? Ziyech, Ndombele ve Tete bu maçta oynamalı mı?

ŞORAY UZUN: Galatasaray kazandı ama defansın arkasına atılan toplar ve rakibin yan topları sıkıntı yarattı. Samsun bunları pek değerlendiremedi, inşallah Kopenhag da değerlendiremez. En iyisi bu açıkları vermemek. Bu maçta Ziyech ve Ndombele mutlaka oynamalı.

COŞKUN TÜRK: Samsun, Galatasaray’a eksiklerini çok net gösterdi. Savunmanın sağında ve solunda sıkıntı var. Orta saha ve hücum hattı tamam, fakat savunma olmadan özellikle Avrupa’da işler iyi gitmez. Ziyech ve Ndombole Kopenhag maçında oynamalı. Tete bu formuyla zor.

FAİK GÜRSES: Kadro o kadar zengin ki, kimi koysan “Aaaaa bu niye yedek kaldı” diyemezsin. Okan Buruk istikrar aradığı için 11’de fazla değişiklik yapmıyor. Kopenhag maçı, Antalyaspor’dan çok farklı geçecektir. Zira Galatasaray Avrupa’ya çıktığı zaman başka bir takım kimliğine bürünüyor.

SZYMANSKİ TRANSFER BAŞARISIDIR

Fener, Arda Güler’i sattı, 3’te 1 parasına Szymanski’yi aldı. Arda sakatlandı, Szymanski harikalar yaratıyor. Bu bir transfer başarısı mıdır? Arda kalsa bu katkıyı verir miydi?

COŞKUN TÜRK: Szymanski en iyi transferlerinden biri Fener’in. Arda’nın yetenekleri çok daha fazla, buna karşın Szymanski daha çok fiziğe dayalı oynuyor. Real Madrid aptal değil, tabii ki Arda çok daha değerli bir futbolcu. Szymanski ise şu ana kadar Fener’e en çok katkı veren isimlerin başında.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Bu gerçek bir transfer başarısıdır. Kim bulduysa ellerine sağlık! Arda’nın gidişine üzüldük ama Szymanski’yle tanışmış olmanın mutluluğunu yaşıyor her futbolsever. Bir iki sezon sonunda Arda’nın bonservisine yakın bir paraya giderse kimse şaşırmasın.

FAİK GÜRSES: Szymanski ile Arda’yı birbirine karıştırmayalım. İkisinin de teknik kapasitesi çok farklı. Arda Güler zaten durmayacaktı. Fenerbahçe parayı cebine koydu. Arda kadar değerli bir oyuncu da aldı.

TAKIM İÇİNDEN 6 NUMARA BULUNUR

Fenerbahçe 4’te 4 yaptı ama her şey toz pembe değil. Antalya maçında 6 numara sıkıntısı görüldü. Zajc, Crespo, İsmail gerekirse Fred bu işi yapamaz mı?

COŞKUN TÜRK: Fenerbahçe işi ‘olmazsa olmaz’ boyutuna getirerek 6 numara krizi yarattı. Evet bu bölgede sorun var doğru, ancak bunu krize döndürmek yanlış. Devre arası transfer dönemine kadar kadrodan kısa vadeli çözüm bulunur. Fener’de bu bölge dışında sakatlık, ceza ve yerli mecburiyeti dışında stoperde de sıkıntı yaşanacak. Son maçta gördük, Becao-Djiku ikilisi bozulduğunda orası da sorunlu. Ayrıca koca sezon sadece Dzeko ile bitmez. Hücumda seçenekler mutlaka artırılmalı.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe 6 numarayı içerden bulur, bulmalı. Bu 6 numaraya neden bu kadar takıldı teknik kadro bunu da anlamış değilim. Bu kadar zengin kadronun içinden İsmail Kartal bir 6 numara bulamıyorsa çok yazık.

ŞORAY UZUN: Önemli olan zorlansa bile kazanmaktı. Fred, Antalya önünde gerçek performansından uzaktı. Ben eldeki futbolcuların 6 numara görevini ‘dönüşümlü olsa bile’ yapabileceklerine inanıyorum.

BEŞİKTAŞ’TA MUHALİF SESLER YÜKSELDİ

Beşiktaş, 4 haftada 5 puan kaybetti. Farklı Trabzon yenilgisi, yönetime, Şenol Güneş’e ağır bir fatura çıkarır mı?

FAİK GÜRSES: Şenol Güneş’e fatura falan çıkmaz. Hoca istediği zaman bırakır gider. Yönetimin de hocaya karşı böyle bir bakış açısı yok. Bırakın faturayı, nerede ödeme varsa Şenol hoca hesabını verir, fişini de alır.

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş, kazanırken bile sorun vardı, ama başkan ve yönetim bunu görmek istemiyordu ve eleştirenlere sert çıkıyordu. Trabzon bütün gerçekleri önlerine serdi. Hem fark attı, hem de zaman zaman aciz bıraktı. Bunun faturası elbette çıkacaktır yönetim ve Güneş’e. k

ŞORAY UZUN: Şenol hocanın Trabzon kadrosu yanlıştı. Beşiktaş’ta muhalif seslerin yükseldiğini görüyoruz. Seri galibiyetler gelmezse sıkıntı büyür. Yine de Avrupa’da başarı büyük moral olur.

TRABZON COŞTU CAMİA MUTLU OLDU

Trabzon’da Bjelica eleştirileri bitirdi mi? Avrupa’da olmayan Trabzon seri galibiyetlerle ligde zirveye tırmanabilir mi? Onuachu ve Mendy sezona damga vurabilir mi?

COŞKUN TÜRK: Trabzon son anlarda gerçek anlamda nokta transferleri yapınca hem camia coştu hem de saha içinde takım. Bir önceki maça göre Trabzon’da çok büyük ve olumlu değişiklikler var. Böyle giderse ligde tabii ki çok iddialı olur. Mendy ve Onuachu da sezona renk katan futbolcular olacak.

FAİK GÜRSES: Trabzonspor çok akılcı oynadı. Beşiktaş’a topla oynamasına müsade etti. Beşiktaş, “Ya ben ne kadar güzel oynuyorum” deyip uyudu. Bjelica dersine iyi çalışmış. Zirve hasapları için erken. Her takım kıran kırana geçecek ligde umulmadık puanlar kaybeder. Mendy iyi bir seçim. Bence maçın yıldızı idi. Onuachu ise sakatlık sendromundan çıkarsa çok gol atar. Çeyrek hali bile gol atmasına yetti.

ŞORAY UZUN: Eleştiriler şimdilik bitti. Takım da Bjelica da iyi gidiyor. Mendy çok iyi başladı. Eskilerin deyimiyle kumaşı çok iyi. Onuachu, Sörloth’dan sonraki doğru transfer olabilir. Bütün bunlar için çok erken ama gidişat çok iyi.

KUNTZ’U GETİRENİN MASASINA VURABİLİR MİYİZ!

Ve Milli Takım. Beklenen oldu, Kuntz gitti. Kim gelir, kim gelmeli ve EURO 2024 şansımız şimdi daha da mı yükseldi?

COŞKUN TÜRK: Söyleye söyleye, yaza yaza, Türkiye’de bir gerçek daha ortaya çıktı. Başkanın ne kadar ‘Yanındayız, arkasındayız’ dese de ‘Gidiyor dedikoduları’ çıktığı an görevde duramıyorsun. Adaylar belli. EURO 2024 şansımız çok yüksek. Kuntz kalsa da giderdik. Gelecek hoca da bizi oraya götürecektir.

FAİK GÜRSES: Milli Takım son 20 yılda tüm başarıları yerli hocalarla aldı. Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Fatih Terim başarı için varını yoğunu ortaya koydu. Almanya’nın 3. sınıf ve de hiçbir deneyimi olmayan bir hocayı sırf Avrupa’lı diye getirirsen, yerli hocalara hakaret etmiş olursun. Zaten 2 kader maçın var. Hırvatistan ve Galler maçını kaybedersen sen de orada durma zaten.

ŞORAY UZUN: En başta Kuntz’un gelmesi saçmaydı. Bir de kalan maaşını ödeyeceğiz. Yerli hocalardan kim gelirse gelsin daha başarılı olur. Şimdi de biz bunu getirip bize tazminat ödetenlerin (Hamit Altıntop) masalarına vurabiliyor muyuz!