Futbol Hataya yer yok
Paylaş
Hataya yer yok

Ligde hafta içi mesaisinde Fenerbahçe; Kayseri’ye konuk olacak, Galatasaray ise Karagümrük’ü ağırlayacak. Şampiyonluğun iki büyük adayı, kritik virajı hasarsız atlatıp pazar günkü derbiye moralli çıkmak istiyor.

Süper Lig’de şampiyonluğun iki büyük adayı Fenerbahçe ile Galatasaray, hafta içi mesaisinde sahaya çıkıyor. Averajla lider olan sarı-lacivertliler, saat 17.00’de başlayacak maçta Kayserispor’a konuk olacak. Sarı-kırmızılılar ise saat 20.00’de Karagümrük’ü ağırlayacak.

Haberin Devamı

İki takım da kritik virajı hasarsız atlatıp pazar günü oynayacakları derbiye moralli çıkmanın peşinde. Kanarya, ligde 7 maçtır yenilmeyen ve bu sezon sahasında kaybetmeyen rakibini devirip liderliğini korumayı planlıyor. Cim Bom ise taraftarı önünde farklı kazanıp Kadıköy’deki derbi öncesi ezeli rakibine gözdağı vermek istiyor.

DÖRT İSİM SINIRDA

Derbi öncesi iki takımda toplam dört isim kart sınırında bulunuyor. Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci ile Crespo, Galatasaray’da ise Sanchez ve Boey, bugün kart görmeleri halinde derbide görev yapamayacak.

DZEKO DERBİYE

Önceki günkü idmana çıkmayan Dzeko’nun dün çekilen MR’ında sağ ayak arka adalesinde zorlanma tespit edildi. Boşnak futbolcu, Kayseri’ye götürülmedi. Kulüpten yapılan paylaşımda Dzeko’nun idmanda gülerken çekilen fotoğrafı kullanılırken “Endişeye mahal yok endişeye” notu düşüldü ve yıldız forvetin derbide sahada olacağının sinyali verildi.

Haberin Devamı

KARTAL’DAN UYARI

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, zorlu maç öncesi takıma uyarıda bulundu. Kayserispor’un sahasında kolay kolay kaybetmediğine dikkat çeken tecrübeli hoca, “Rakibin gücü ortada. Fakat biz kendi oyunumuzu oynadığımız sürece bu deplasmandan 3 puanla döneriz. Derbi öncesi kayıp yaşamayalım” ifadelerini kullandı.

ICARDİ’YE ZİRVE ŞANSI

Ligde gol krallığı yarışında liderliği Dzeko ile paylaşan Icardi, bugün zirvenin tek sahibi olabilir. Arjantinli forvet, Dzeko’nun forma giyemeyeceği haftada Karagümrük ağlarını havalandırması halinde rakibini geride bırakacak. İki yıldız futbolcu da bu sezon görev yaptıkları lig maçlarında 12 gol atmayı başarmıştı.

DERSİMİZ HÜCUM

Galatasaray, dün yaptığı son antrenmanda hücum çalışmalarına ağırlık verdi. Okan Buruk, Karagümrük karşısında takımından ofansif bir futbol bekliyor. Sarı-kırmızılılar, özellikle kanat bindirmeleri ile yapılacak ortalarla gol arayacak.

SERİSİNE GÜVENİYOR

Cim Bom, Karagümrük karşısında iç saha performansına güveniyor. Sarıkırmızılılar, evinde oynadığı son 24 lig maçında yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray ayrıca bu sezon Rams Park’ta 7’de 7 yaparken ligde iç sahada kayıp yaşamayan tek takım konumunda.

Haberin Devamı