Futbol Hayırlı olsun, Tete Galatasaray'da!
Paylaş
Hayırlı olsun, Tete Galatasaray'da!

Cim Bom , devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Shaktar Donetsk ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Brezilyalı sağ kanat Tele ile anlaştı. Galatasaray, FIFA’dan “Sorun yok” raporu alır almaz 23 yaşındaki Tete’ye imza attıracak.

Futbol kamuoyunu bir süredir Mateus Cardoso Lemos Martins ya da bilinen atıyla Tete meşgul ediyor. Tete, devam eden Rusya- Ukrayna savaşı ve FIFA’nın, “Oyuncuların sözleşmesini 2023 yazına kadar askıya alabilirim” kararına dayanarak Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini tek taraflı feshettiğini açıklamıştı. 23 yaşındaki kanat oyuncusu ise Türkiye’ye gelerek Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi ile masaya oturmuştu. Görüşmeler devam etse de piyasa değeri 25 milyon euro olan Tete’nin sözleşmesini feshetme hakkı olup olmadığı araştırılmaya başlanmıştı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE: BİZE UYGUN DEĞİL

Fenerbahçe’nin, “Bize uygun değil” açıklaması sonrasında Galatasaray’ın Tete ile anlaştığı belirtildi. Haber bazı yazılı ve görsel basında, “Zaha’dan sonra Fenerbahçe’ye ikinci çalım” şeklinde açıklandı. Galatasaray’dan resmi olarak Tete açıklaması yapılmasa da kulüpten, “İmza atmasına hukuki bir engel yok” ifadesinin kullanıldığı öğrenildi. Sağ kanatta oynayan sol ayaklı Tete’nin kısa süre sonra sağlık kontrollerinden geçtikten sonra 4 yıllık imza atacağı belirtiliyor.

MALİYETİ KONUSUNDA FARKLI İDDİALAR VAR

Piyasa değeri 25 milyon euro olan Tete’nin maliyeti de konuşulmaya başlandı. Brezilyalı yıldızın 4+1 yıl için imza atacağı, 3.5 milyon euro imza parası ve yılda 2.8 milyon euro kazanacağı iddilardan biri. Bir başka iddia da imza parasının 5 milyon euro, maaşının da 2.5 milyon euro olduğu şeklinde.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE NE DEDİ?

Fenerbahçe yönetimi, “Tete, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır” açıklaması yaptı.

BURUK: ÖNCELİK RASHİCA’DA

Galatasaray’ın Tete ile anlaştığı haberleri çok konuşulsa da teknik direktör Okan Buruk, “Milot Rashica kadromuzda geçen sene iyi işler yapan bir oyuncu. Kadroda olmasını istediğimizi söylüyoruz” sözleri kafaları karıştırdı. Tete gibi Rashica da sağ kanat oyuncusu. Rashica için kulübü Norwich City, 12 milyon euro bonservis istiyor. Cim Bom’un Tete’yi alması halinde Rashica’dan mı vaz geçeceği, yoksa iki sağ kanat oyuncusunu da (Şartlar uyarsa) kadrosuna mı katacağı merak konusu oldu.