Futbol Her zaman kaçmaz
Paylaş
Her zaman kaçmaz

İsmail Kartal, Samsun maçında dünyaları kaçıran forvet hattını terapiye aldı. Deneyimli hoca, “O maç bizim için istisnaydı. Her zaman bu kadar gol kaçmaz. Sadece şanssızlık yaşadık. Biraz dikkatli olursak aynı sorun bir daha tekrarlanmaz” dedi.

Samsun ile berabere kalıp şampiyonluk yarışında avantaj kaybeden Fenerbahçe’de, kaçan goller saç-baş yoldurmuştu. Rakip kaleyi tam 24 kez yoklayan sarılacivertliler, isabetli 7 şutta tek gol bulmuştu. Bunun üstüne net pozisyonlara giren forvet hattı son vuruşlarda beceriksiz olunca Kanarya, 1 puanla yetinmişti. Ancak bu durum, teknik patron İsmail Kartal’ın gözünü korkutmuyor.

Haberin Devamı

Deneyimli hoca, bugünkü Başakşehir maçı öncesi takımla yaptığı toplantıda oyunculara terapi uygulayıp onlara olan güvenini dile getirdi. Kartal, “Ligin açık ara en fazla pozisyona giren ve gol atan takımıyız. Samsun maçı bizim için istisnaydı. Her zaman bu kadar gol kaçmaz. Sadece şanssızlık yaşadık. Biraz dikkatli olursak aynı sorun bir daha tekrarlanmaz. Gol atmaya odaklanalım, gerisi gelir” ifadelerini kullandı.

KRİTİK VİRAJ

Lider Fenerbahçe, 22. hafta maçında Başakşehir’e konuk olacak. Saat 20.00’de başlayacak mücadelede Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Sarı-lacivertliler, kritik virajı hasarsız atlatıp zirvedeki yerini korumak istiyor. Ev sahibi ekip ise 7 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmenin peşinde. Kanarya’da sakatlıkları bulunan Fred, Zajc, Crespo, kondisyon eksiği bulunan Becao ve milli takımlarında olan Osayi ile Djiku, bugün görev yapamayacak. Oosterwolde ise kart ceza sınırında.

Haberin Devamı

FRED YOK AMA OPSİYON ÇOK!

Sarı-lacivertliler, tendonunda yırtık olan Fred’den bir süre yararlanamayacak. Ancak Brezilyalı’nın yokluğunda İsmail Kartal’ın elinde opsiyon çok. Öncelikli formül yeni transfer Krunic’i 11’e monte etmek. Boşnak futbolcu, İsmail ile birlikte bu bölgede görev alabilir. Bir diğer seçenek Szymanski’yi orta sahaya çekip forvet arkasında İrfan Can’a, sağ açıkta Cengiz’e forma vermek. Lincoln’ün sol bekte, Ferdi’nin orta sahada oynaması da ihtimaller dahilinde.

DJİKU MÜJDESİ

Fenerbahçe’ye Djiku’dan müjdeli haber geldi. Gana, Afrika Uluslar Kupası’na veda etti. Gana’nın elenmesinin ardından yıldız stoper, takıma geri dönecek. Böylece savunma hattında İsmail Kartal’ın eli güçlenecek.