Futbol Hırvat taraftar Katar'da taharet musluğuyla tanıştı: Harika bir şeymiş!
Paylaş
Hırvat taraftar Katar'da taharet musluğuyla tanıştı: Harika bir şeymiş!

2022 Katar Dünya Kupası sona erdi. Tüm dünyadan Katar'a akın eden taraftarlar yavaş yavaş evlerine dönüyor. Futbol keyfini sonuna kadar yaşayan taraftarlardan bazıları ise farklı bir deneyimle ülkesine dönecek. Hırvat bir taraftar, Katar'da tanıştığı taharet musluğuna olan hayranlığını gizleyemedi.

 

2022 Dünya Kupası'nda Hırvat bir taraftar, attığı tweet'le internet gündemine oturdu. Hırvatistan'da hayli ünlü olan David Vujanic, attığı tweet'te taharet musluğunu çok beğendiğini söyleyerek, "Katar'da 1 aydır tuvalet su pompalama şeyini (taharet musluğu) kullanıyorum... İngiltere'de/Avrupa'da sadece tuvalet kağıdı kullandığımız için kesinlikle dehşete düştüm. Bu şimdiye kadarki en iyi şey adamım" dedi.

Haberin Devamı

Sonraki tweet'inde ise, "Fransa'da bir kere bide kullanmıştım. İyiydi ama çok büyüktü. Bu ise basit, işlevsel ve yüksek basınçlı ufak bir şey. Kolayca uyarlanabilir. Londra'ya döndüğümde yatırım yapacağım. Popom bu durumdan çok memnun" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da taharet musluğu var mı?

Avrupa'daki çoğu ülkede, klozetlerde taharet musluğu bulunmuyor. İtalya, İspanya, Çekya ve daha birçok ülkede ise bide (harici yıkanma yeri) var ancak yeterince kullanışlı olmadığı biliniyor.

Taharet musluğu ise tıpkı Türkiye'de olduğu gibi Arap ülkelerinde de yaygın olarak kullanılıyor. Uzmanlar da vücut temizliğinin su olmadan tam olmayacağı görüşünde.