Futbol Hırvatistan Brezilya maçı ne zaman saat kaçta? 2022 Dünya Kupası çeyrek final Hırvatistan Brezilya maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?
Paylaş
Hırvatistan Brezilya maçı ne zaman saat kaçta? 2022 Dünya Kupası çeyrek final Hırvatistan Brezilya maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Hırvatistan Brezilya maçı ile 2022 Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmaları resmen başlayacak. 20 Kasım2da başlayan FIF Dünya Kupası’nda 8 grupta mücadele eden gruptan çıktıktan sonra son 16 turuna kaldı. Bu etabı da başarıyla bitiren Hırvatistan ve Brezilya’nın da içinde bulunduğu 8 takım şimdi çeyrek final için sahaya çıkacak. Peki, Hırvatistan Brezilya maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda? İşte yanıtı…

Son 16 turunda Japonya’yı geride bırakan Hırvatistan ile Güney Kore’yi mağlup eden Brezilya 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek. 2018’de gerçekleşen son Dünya Kupası’nda final maçı oynayan Hırvatistan, Dünya Kupası’nı 5 defa ülkesine götüren Brezilya ile çetin bir mücadeleye girecek. Finale sayılı günler kala heyecanın dozu artarken ‘Hırvatistan Brezilya maçı ne zaman saat kaçta?’ ‘2022 Dünya Kupası çeyrek final Hırvatistan Brezilya maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?’ araştırmaları da hız kazandı…

Haberin Devamı

HIRVATİSTAN BREZİLYA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Hırvatistan Brezilya maçı 9 Aralık Cuma (Bugün) saat 18.00’de başlayacak. Education City Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı İngiliz Hakem Michael Oliver yönetecek.

Bu maçı kazanan takım Hollanda-Arjantin karşılaşmasının galibi ile yarı final maçı oynayacak.

HIRVATİSTAN BREZİLYA MAÇI HANGİ KANALDA CANLI YAYINLANACAK?

Dünya genelinde milyonlarca futbol sever tarafından heyecanla beklenen Hırvatistan Brezilya maçı TRT1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

MAÇ ÖNCESİ ANALİZLER

  • Daha önce Hırvatistan ile oynadığı dört maçı kaybetmeyen Brezilya (3G 1B), Haziran 2018'deki son karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazandı (hazırlık maçı).
  • Dünya Kupası'nda Güney Amerika ülkeleriyle karşılaştığı beş maçın dördünü kaybeden Hırvatistan, tek galibiyetini 2018'de Arjantin'den aldı (3-0). Avrupa temsilcisinin dört mağlubiyetinin ikisi, Brezilya ile oynadığı grup karşılaşmalarında geldi (2006'da 0-1; 2014'te 1-3).
  • Dünya Kupası'nın eleme aşamalarında Avrupa temsilcileriyle oynadığı son beş maçı kaybeden Brezilya, son galibiyetini 2002'deki turnuvanın finalinde Almanya karşısında aldı (2-0). Güney Amerika temsilcisi, bu mağlubiyetlerin üçünü çeyrek final aşamasında yaşadı (2006'da vs Fransa, 2010'da vs Hollanda; 2018'de vs Belçika).
  • Büyük turnuvalardaki (Avrupa Şampiyonası; Dünya Kupası) son sekiz eleme maçının yedisi uzatmaya giden Hırvatistan, normal sürede biten tek karşılaşmayı 2018 Dünya Kupası finalinde oynadı. Dünya Kupası'ndaki dört eşleşmede de tur atlayan Avrupa temsilcisi, bu galibiyetlerin üçünü seri penaltı atışlarında aldı.
  • Dünya Kupası tarihinde Brezilya'dan (8) daha fazla turnuvada yarı finale kalmayı başaran tek ülke Almanya (12). Hırvatistan ise grup aşamasını geçtiği iki turnuvada da yarı finale ulaştı (1998; 2018).