Futbol Icardi depremi! Derbiyi sekerek tamamlamıştı
Paylaş
Icardi depremi! Derbiyi sekerek tamamlamıştı

Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş maçında sakatlandı. Arjantinli yıldız Icardi'nin çekilen MR’ında sağ ayak bileği peroneal tendonlarında ve tendon üstündeki retinakuler dokuda (ayak bileği dış tendon grubu ve destek dokusu) hasar ve kanama tespit edildi. Yıldız oyuncunun Bayern Münih karşısında oynama durumu henüz belli değil.

Milli maç arası dönüşü Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Sarı kırmızılıların gollerini 25 ve 82'de Mauro Icardi kaydetti. Galatasaray bu sezon çıktığı 17. maçında da yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş maçında Rachid Ghezzal'in müdahelesi sonrası sakatlanan Mauro Icardi'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih maçında oynayıp oynamayacağı belli değil.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'TAN ICARDI AÇIKLAMASI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Icardi'nin sakatlığı hakkında, "Ağrı eşiği nedir bakmak lazım. Bizim için daha kötü ir senaryo da olabilirdi. Son antrenmanda da durumu belli olmayabilir ve maç günü durumu gözden geçirebiliriz. İğne ile çıkıp oynaması mümkünse bunu değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

MR SONUCU ÇIKTI

Galayasaray Icardi'nin sakatlığıyla ilgili yaptığı açıklamada ,"Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında dün Beşiktaş ile oynanan maçta sağ ayak bileğine aldığı darbe sonrası ağrıları başlayan ve maç sonrası yapılan değerlendirmede peroneal tendon hasarı belirlenen futbolcumuz Mauro Icardi’nin sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan MR tetkiklerinde ön görüldüğü gibi sağ ayak bileği peroneal tendonlarında ve tendon üstündeki retinakuler dokuda (ayak bileği dış tendon grubu ve destek dokusu) hasar ve kanama tespit edilmiştir." denildi.

Haberin Devamı

OYNAMASI ZOR

Icardi’nin yarınki B.Münih maçında oynaması zor görünüyor. Ancak maç günü durumuna bakılacağı, gerekirse takımla idman yapmadan oynatılabileceği öğrenildi. 

ORTAK KARAR ALINACAK

Daha önce de ağrıları ve fiziksel eksikliklerine rağmen sahaya çıkan İcardi'nin, yine fedakarlık yapmaya hazır olduğu öğrenildi. Fakat sağlık ekibinin de son görüşünün alınması ve bu karara göre teknik ekip ile ortak bir karar alınması bekleniyor. Yani son gelişmeler doğrultusunda Icardi'nin durumu, maça yakın saatlerde ancak belli olabilecek.

DERBİLERE ICARDI DAMGASI

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı oynadığı maçların hiçbirini boş geçmeyip 7 maçta 10 gol kaydeden Mauro Icardi, derbilerde 8 golü olan Galatasaray’ın efsane futbolcularından Gheorghe Hagi’yi geçip, kulüp tarihinde büyük maçlarda en çok gol atan yabancı oldu. Galatasaray onun gol attığı 7 derbinin 6’sını kazandı, birini kaybetti. Icardi, ezeli rakip Beşiktaş’a karşı da atılan son 5 golün sahibi olarak ayrı bir başarı elde etti.

G.SARAY’IN EN VERİMLİ SANTRFORU

Galatasaray’da tüm kulvarlarda 41 resmi maça çıkarak 37 gol atan Mauro Icardi, sahada kaldığı dakika başına en çok gol atan isim oldu. Icardi her 87 dakikaya bir gol sığdırarak 90 dakikanın altına inen tek oyuncu olarak da öne çıktı. Arjantinli oyuncunun ardından Tanju Çolak 96 dakikada 1 golle ikinci, Bafetimbi Gomis de 103 dakikada 1 golle üçüncü sırayı aldı. Mario Jardel her 105 dakikada, Galatasaray’ın efsane futbolcusu Metin Oktay da her 106 dakikada bir golle bu oyuncuları takip etti.

Haberin Devamı