Futbol Icardi varsa Aslan şov sürer
Paylaş
Icardi varsa Aslan şov sürer

Galatasaray, 7’de 7 yaparak maç fazlasıyla liderliği geri aldı. Cim Bom, Antalya’yı deplasmanda 58’de Sanchez ve 88’de Icardi’nin golleriyle yendi. Icardi bir asist ve bir gol ile maça damga vurdu. Icardi 32 maçta 30 gol ile rekor kırdı.

Galatasaray 7’de 7 yapmak, maç fazsıyla liderliği devralmak için Antalya önüne çıktı. Cim Bom, Davinson Sanchez ve Icardi ile kazanarak 7’de 7 yaptı. 7’de Kerem’in savunma arkasına pasında Icardi kaleciyle karşı karşıya kaldı. Göğsüyle iyi kontrol eden Icardi kötü vurunca top kaleci Leite’de kaldı. 19’da Yehezkel sağdan ceza sahasına girdi, yerde kaldı. Antalya’nın penaltı beklentisi karşılık bulmadı. Galatasaray maçta ilk net fırsatını Kerem Aktürkoğlu ile yakaladı. 43’te Zaha soldan getirdi, Kerem kaleye plaseledi. Havalanan topu kaleye girmeden Güray kafayla uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

ASSOMBALONGA KAÇIRDI

Tete 47’de sağdan ortaladı, Icardi kafayı çaktı, kaleci Leite güçlükle kornere çeldi. 50’de Sacha ortaladı, Kerem kötü vurdu, top Leite’de kaldı. 58’de beklenen gol geldi. Kullanılan kornere Icardi kafayı vurdu. Arka direkte Davinson Sanchez ayak koydu: 0-1. Mertens 70’de kaleyi gördü, sert şutu Leite kornere çeldi. Assombalonga 77’de yapılan ortayı 2 metreden kafayla dışarı attı. 82’de Assombalonga’nın orta şut karışımı vuruşu üst direkten döndü. Galatasaray’ı rahatlatan gol 88’de geldi. Mertens’in pasında Icardı ağları havalandırdı. VAR incelemesinde de gol geçerli sayıldı.

DAVİNSON’DAN SİHİRLİ DOKUNUŞ

Galatasaray’da Nelsson’un formasını kapan stoper Davinson Sanchez, sarıkırmızılı takımda ilk golünü Antalya’ya attı. Tecrübeli stoper korner atışında ileri çıkarak, arka direkte Icardi’nin aşırtığı topu filelere yolladı.

Haberin Devamı

AYAĞINA BASILDI SARI KART GÖRDÜ

Galatasaray, sosyal medya hesabından Buksa’nın Muslera’nın bileğine bastığı pozisyonun fotoğrafını yayınlayıp, “Muslera’nın ayağına yapılan çok sert müdahale sonrasında Muslera sarı kart görüyor” denildi. Bu pozisyonda hakem Zorbay Küçük’ün Buksa’ya en az sarı kart göstermesi beklendi.

AKTÜRKOĞLU FRENE BAST

Bu sezon 7 Lig maçında 3 gol 5 asist yapan, Avrupa’da ise 8 maçta 2 gol 2 asistle oynayan Kerem Aktürkoğlu, toplamda 5 gol ve 7 asistle, 12 kez skora katkı yaptı. Tüm maçlarda forma giyen Kerem dün gol ve asist katkısı yapamadı.

REKOR KIRMAK HARİKA DUYGU

88’de Icardi farkı ikiye çıkardı. Mertens’in pasında çaprazdan kaleye inen Icardi sert vurdu, top ağlara gitti. Yardımcı hakem ise ofsayt bayrağı kaldırdı. VAR incelemesinde gol geçerli sayıldı. Icardi, ligde 32 maçta 30 gole en erken ulaşan yabancı oyuncu oldu. Daha önce rekor Diagne’ye aitti. Icardi maç sonunda, “Geçen sene de şampiyonluğa katkı yapmıştım. Böyle devam ediyoruz. Rekor kırmak da çok güzel, harika bir duygu” dedi

SON MAÇTAN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da son Ankaragücü kadrosundan 4 değişiklik vardı. Kaan Ayhan, Angelino, Kerem Demirbay ve Tete yedek kalırken, Abdülkerim, Ndombele, Kazımcan ve Barış ilk 11’e girdi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIN SEVGİLİSİ

Antalya maçı öncesinde seremoniye çıkan taraftarlar Icardi’nin etrafını sardı. Çocuklar Icardi’ye sarılırken, Arjantinli golcü de miniklere aynı şekilde karşılık verdi.

GALATASARAY GİBİ OYNADIK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Mental olarak güçlüyüz, bu da bizi maçlara daha iyi hazırlıyor. Kazanarak devam ediyoruz. Galatasaray gibi oynadık ve kazandık” dedi. Tecrübeli teknik adam ligin formda ve güçlü ekibi Antalya’nın zaman zaman tehlikeli pozisyonlara girdiğini, bunun da normal olduğunu belirterek şunları söyledi: “Avrupa’da ve ligde kazanarak devam ediyoruz. Üst üste bu zaferleri almak kolay değil. Üstelik deplasmanda kazanmak da harika. Geniş ve kaliteli bir kadrom var. Oyuncularıma galibiyet için teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN ÖZBEK TEPKİLİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Antalya’nın sert oynadığını, özellikle Buksa’nın Muslera’nın bileğine bastığı pozisyonda kart çıkmamasına hayret ettiğini etrafındakilere söyledi.

Haberin Devamı