Futbol Infantino'dan Kulüpler Dünya Kupası duyurusu
Paylaş
Infantino'dan Kulüpler Dünya Kupası duyurusu

FIFA, yeni bir turnuvayı hayata geçiriyor. FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2025 yılında oynanmaya başlanacak Kulüpler Dünya Kupası'nı duyurdu ve formatını açıkladı.  

 

2022 Katar Dünya Kupası'nda sona gelindi. Pazar günü oynanacak final maçıyla beraber turnuva sona erecek. FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası organizasyonu için bulunduğu Katar'da açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Infantino, Kulüpler Dünya Kupası ile ilgili konuştu. Detayları veren FIFA Başkanı, "2025 yıında 32 takımlı FIFA Kulüpler Dünya Kupası oynanmaya başlayacak. Kulüpler Dünya Kupası'nda yeni bir sisteme geçiliyor. Bu turnuva milli takımlar düzeyindeki Dünya Kupası'na benzer bir formatta olacak" dedi.

Bu turnuvada daha önce AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Kuzey Amerika'da düzenlenen CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Güney Amerika'daki CONMEBOL Libertador şampiyonu, Okyanusya kıtasındaki OFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve ev sahibi ülkenin yerel şampiyonu olmak üzere yedi takım katılıyordu ve turnuva iki hafta sürüyordu.