Futbol Islıklı protesto altında Kartal'a teselli
Paylaş
Islıklı protesto altında Kartal'a teselli

Şenol Güneş’in istifası, kongre kararıyla sarsılan Beşiktaş, İstanbulspor’u yenip moral buldu. Kartal, Burak Yılmaz yönetiminde 6’da Aboubakar, 90’da Ghezzal’ın penaltısı ile kazandı.

Şenol Güneş’in istifası ve kongre kararı alınmasıyla deprem yaşayan Beşiktaş, Burak Yılmaz ile çıktığı maçta İstanbulspor’u 2-0 mağlup etti. Taraftar takımı 5 dakika protesto etti. Protestoların bittiği 6. dakikada gol geldi. Savunmadan seken topu Salih, Aboubakar’a aktardı. Aboubakar kaleyi bile görmeden, döndü sert vurdu. Top tam 90’a gitti: 1-0. Kartal’ın 21’de Chamberlain’in vuruşundan bulduğu pozisyon auta giti. Chamberlain 23’te yine kaleyi denedi ama aut.

Haberin Devamı

İPTAL YOK, PENALTI VE GOL

51’de Ghezzal sert vurdu, top auta çıktı. 52’de Ndao pasını attı. Ali Yaşar’ın yerden sert şutu az farkla auta gitti. Bu İstanbulspor’un maçta yakaladığı en net pozisyondu. 58’de Beşiktaş’ın kazandığı penaltı VAR’da iptal edildi. 76’da Ghezzal’ın şutu kaleci Jensen’den döndü, Onur golü attı. VAR incelemesinde Onur’un ofsayt olduğu belirlendi. 87’de Muammer, Cenk Tosun’u düşürdü, penaltı kararı çıktı. Cenk topu Ghezzal’a bıraktı. Ghezzal 90’da penaltıdan skoru 2-0 yaptı. Ghezzal bu sezon ilk golünü attı.

4x4 ABOUBAKAR

Ligde ilk 4 maçı boş geçen Vincent Aboubakar seriye taktı. Bu sezon ilk golünü Kayseri filelerine yollayan Aboubakar sırasıyla Adana Demirspo r, Konyaspor ve İstanbulspor’u da boş geçmedi. Aboubakar ligde 8 maçta 4 gol, 1 asist yaptı. Aboubakar, Avrupa’daki 8 maçta ise 7 gol, 2 asist ile tüm kulvarlarda 11 gol, 3 asiste ulaştı.

Haberin Devamı

BAİLLY-SALİH SAKATLANDI

Beşiktaş’ta stoperde Amartey ile yan yana maça başlayan Bailly, 29. dakikada sakatlandı. Fildişi Sahilli oyuncu sırt ağrısı nedeniyle devam edemedi. Salih de 69. dakikada sağ arka adalesinden sakatlanıp çıktı.

BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELMEZ

Galibiyeti, istifa eden Şenol Güneş’e armağan eden Burak Yılmaz, “Taraftara sevgi gösterisi için teşekkür ediyorum ama bir çiçekle bahar gelmez” dedi. Kötü oynamadıklarını ancak yeterli olmadığını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: “Zaman zaman oyundan düştük, zaman zaman kontrolü aldık. Taraftarın kızgınlıklarının başımızın üstünde yeri var. Biz onlara sırt çeviremeyiz. Cenk’in penaltıyı Ghezzal’a bırakması çok önemli. Bir golcü için gol atmanın önemi büyük.”