Futbol İstanbulspor Başkanı: Adalet istiyoruz
Paylaş
İstanbulspor Başkanı: Adalet istiyoruz

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından İstanbulspor’un Trabzonspor maçında sahadan çekilmesi Türk futbolunda ikinci kaosun fitilini ateşlemişti.

Takımı sahadan çeken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. “Adalet istiyoruz” diyen Sarıalioğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bir VAR, 5 dakikada karar veremiyor. 73. dakika maçtan çekiyorsak bunun sorumlusu hakemler ve TFF’dir. Ceza gelmiş, ligden küme düşmüşüz bunlar sorun değil. Burada süreklilik, her takım için adalet olması lazım. Umuyoruz ki sahadan çekilme bir değişime neden olur. Benim inip birini tokatlayacak durumum yok. Tüm oyuncularıma da söyledim. Hakemlerden helallik alın diye.”

GÖRMEZDEN GELDİLER

Sarıalioğlu ile birlikte toplantıya katılan başkan yardımcısı Bayram Saral, hakem hatalarından en çok canı yanan takımın İstanbulspor olduğunu söyledi. Maç maç hataları sayan Saral, “Ciddi puan kayıplarına maruz kaldığımız aşikardır. Sahadan çekilme kararının bu maçtaki hakem hatasına bağlanması olayı basite indirgemektir. Federasyondan daha önce randevu talep ettik, görmezden geldiler. TFF ve MHK’ye güvenimizi kaybettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

PRİMLERİNİ VERECEĞİM

Sarıalioğlu, tüm takıma prim vereceğini açıklarken şöyle konuştu: “Benim burada tek özür dilemem gereken birileri varsa sporcularım ve teknik ekibimdir. Başka kimseden özür dilemem. Onların da çocukları, ailesi var. Onlara da bu maçta galip gelmiş gibi primlerini vereceğim.”

TRABZON İLE İLGİSİ YOK

İstanbulspor Başkanı, sahadan çekilmenin Trabzonspor maçına denk gelmesini tesadüf olarak yorumladı. Sarıalioğlu, “Hiç kimse benim kadar Trabzonlu değildir. Benden daha çok Trabzonsporlu olamazlar. Biz doğduk doğalı onlarla büyüdük. İstanbulspor’un sahibiyiz. İstanbulspor için de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.