Futbol İtalyanlar Emre Belözoğlu'ya Arda Güler'i sordu
Paylaş
İtalyanlar Emre Belözoğlu'ya Arda Güler'i sordu

İtalya'da şu sıralar gündem Inter ile Milan arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi yarı final maçı. İlk karşılaşmayı 2-0 kazanan Inter, ikinci maçı bekliyor. İtalyan medyası ise iki kulübün eski oyuncularına ulaşarak yorumlarına başvuruyor. La Gazzetta dello Sport'un son konuğu ise Emre Belözoğlu oldu. Genç teknik adam hem kritik maçı hem de Fenerbahçe'ye kazandırdığı Arda Güler'i yorumladı.

 

İtalyan basınında La Gazzetta dello Sport, Emre Belözoğlu ile söyleşi yaptı. Belözoğlu'ya Inter ile Milan arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci tur maçını soran İtalyan basını, eski futbolcuya bu derbideki tecrübelerini de danıştı.

Haberin Devamı

İlk maçı yerinde takip eden Belözoğlu, "Kalbim hala Inter'de" diyerek turda eski takımını desteklediğini açıkladı. Eski futbolcu, "2003 yılında Inter'de oynarken Şampiyonlar Ligi'nde Milan'a elenmiştik. 22 yaşındaydım ve kaybettiğimde hep ağladım. Maçın sonrasında yaşananları çok iyi hatırlıyorum. Soyunma odasında gözyaşları içinde oturuyordum. Birkaç şans yaratmıştım ama deplasman golleri ile elendik. Bazen biraz şansa ihtiyaç duyarsınız. Milan güçlüydü ama rövanşta iyi oynamıştık. O takımla kesinlikle kazanırdık. O yıllarda Serie A, NBA gibiydi. Herkes İtalya'ya gelmek isterdi. Şimdi durum böyle değil ama hala birçok güçlü oyuncu var" dedi.

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'e de övgüler yağdıran teknik adam, "Onu Fenerbahçe'de oynadığımdan beri, hatta sportif direktör olmadan önce tanıyorum. Henüz 15 yaşındaydı ama çok güçlüydü. Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri olacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı