Futbol Japonya Hırvatistan maçı hangi kanalda? Dünya Kupası son 16 tutu Japonya Hırvatistan maçı saat kaçta başlayacak?
Paylaş
Japonya Hırvatistan maçı hangi kanalda? Dünya Kupası son 16 tutu Japonya Hırvatistan maçı saat kaçta başlayacak?

2022 Dünya Kupası son 16 turu maçları tüm hızıyla devam ederken bugün E Grubu’ndan lider olarak çıkan Japonya ile F Grubu’ndan ikinci olarak çıkan Hırvatistan karşı karşıya geliyor. Peki, Japonya Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? İşte milyonların merakla beklediği maç dair detaylar…

Japonya Hırvatistan maçı için geri sayım devam ediyor. Hafta sonunda oynana karşılaşmalar ile 2022 Dünya Kupası’nın ilk çeyrek finalistleri belli olurken, bugünkü Japonya Hırvatistan maçının galibi de adını 5. Çeyrek finalist olarak yazdıracak…

Haberin Devamı

JAPONYA HIRVATİSTAN MAÇI HANGİ KANALDA?

Katar’da gerçekleşen 2022 Dünya Kupası son 16 turu kapsamında gerçekleşecek Japonya-Hırvatistan maçı bugün (5 Aralık Pazartesi) saat 18.00’de başlayacak. Amerikalı hakem Ismail Elfath’in düdük çalacağı maç Al Janoub Stadyumu'nda oynanacak ve TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Hırvatistan: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Kramaric, Livaja, Perisic.

Japonya: Gonda; Tomiyasu, Yoshida, H Ito; J Ito, Endo, Tanaka, Nagatomo; Doan, Asano, Kamada.

JAPONYA HIRVATİSTAN MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLERİ

Hırvatistan ile Dünya Kupası'nda üçüncü kez karşılaşmaya hazırlanan Japonya, daha önce grup aşamasında oynanan iki maçta da gol atamadı (0-1; 1998, 0-0; 2006). Hırvatistan, turnuvada bu iki mücadele dışında Asya temsilcileriyle karşı karşıya gelmedi.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası'nda Avrupa temsilcileriyle oynadığı iki maçı da kazanan Japonya (İspanya ve Almanya), daha önceki 10 karşılaşmadaki sayısını yakaladı (3B 5M).

Son iki Dünya Kupası'nda eleme turlarına kalan Japonya, tarihinde dördüncü kez bu aşamada boy gösterecek. Daha önce son 16 turunda Türkiye (2002), Paraguay (2010) ve Belçika'ya (2018) elenen Japonya, turnuvada çeyrek finalde boy gösteren üçüncü Asya temsilcisi olmayı hedefliyor (Kuzey Kore-1966; Güney Kore-2002).

Dünya Kupası'nın son 16 turunda üçüncü kez boy göstermeye hazırlanan Hırvatistan, daha önce bu aşamada çıktığı iki karşılaşmada da tur atlayan taraf oldu (1998-Romanya; 2018-Danimarka).

Dünya Kupası'nın eleme turlarında oynadığı son sekiz maçın ikisini kaybeden Hırvatistan (4G 2B), berabere kaldığı iki karşılaşmada da seri penaltı vuruşlarıyla tur atlayan taraf oldu (2018-Danimarka; Rusya).