Futbol Jesus, Arda'yı oynatmazsa başına bela alır
Paylaş
Jesus, Arda'yı oynatmazsa başına bela alır

Jorge Jesus, özellikle Kadıköy’deki maçlarda Arda Güler’i ilk 11’de oynatmadığında, taraftar baskısı göreceğini anladı. Kasımpaşa önünde oynattı, Fener de farklı kazandı. Jesus için taraftarın sevgilisi olan Arda hayati önemli.

FENER’İN ÜSTÜN ZEKASI

Haberin Devamı

Taraftarın istediği Arda bu sezon ligde ilk kez 11’de oynadı ve oldukça başarılıydı. Jesus baskılara boyun mu eğdi?

COŞKUN TÜRK: Son iki haftada ısrarla yazdım, özellikle Kadıköy’deki maçlarda Arda 11’de olmazsa Jesus taraftardan baskı görür diye. Oynattı, hem Fener kazandı hem kendi. Jesus, Arda Güler’i oynatmazsa başına bela alır.

GÜNEY ÖZTÜRK: Jesus baskılara boyun eğdi gözüyle bakmıyorum. Oyuncularını en iyi bilen o. Arda’yı 11’de oynattı. Arda da başarılı oldu. Bundan gurur duyacak Jesus’tur.

FAİK GÜRSES: Arda üstün bir zeka. Top ayağına gelir gelmez servise başlıyor. Bir kaç pozisyonun sonrasına paslıyor topu. Baskı demeyelim de aklı başına geldi Jesus’un.

ŞORAY UZUN: Jesus tecrübeli hoca. Arda’yı 11 oynattı. ‘Ayıp ettiniz, bendeniz eleştirilere açık biriyim’ dedi. Arda iyi oynadı, kazanan takım oldu. Kötü oynasaydı ‘Siz istediniz oynattım.’ diyecekti. Bu denklemde kaybeden Jesus olmaz.

Haberin Devamı

ENNER VALENCİA GOLÜ KOKLAYAN ADAM

Gol krallığında zirvede yer alan Valencia bu kez de 4 gol attı. Yaş 33 ama hala gençlere taş çıkarıyor. Valencia’daki bu patlama nasıl yorumlanabilir?

COŞKUN TÜRK: Valencia önce net fırsatı kaçırdı, sonra penaltıyı. Tekrarlanan penaltıyla kendine geldi ve 4 gol attı. Hırslı, mücadeleci, biraz da duygusal. Futbolu da çok seviyor.

GÜNEY ÖZTÜRK: Valencia sezon sonu transfer masasına güçlü oturmak istiyor. 33 yaşında ve son bir voli vurma peşinde. Kendine iyi baktığı, çalıştığı belli.

FAİK GÜRSES: Milli takımda neler yaptıysa, Fenerbahçe’nin de kralı olmaya devam ediyor. Golü koklayan adam. Top da ona aşık. Sürekli sevgilisi ile buluşuyor.

ŞORAY UZUN: Zaten her maç standardın üstünde oynuyordu. Son maçta biraz daha fazla topla buluştu. Bunda Arda’nın etkisinden de bahsedebiliriz. Yaşına gelince; sahada sayılar değil futbolcular oynar.

LALE ORTA BU İŞİ BAŞARIR

Haftanın sürprizi MHK’da yaşandı. Toplu halde gelen istifa ve Lale Orta’nın yeni MHK Başkanı olması. Bu değişim beraberinde neleri getirecek?

COŞKUN TÜRK: Sivas- Galatasaray ve Gaziantep- Beşiktaş maçındaki büyük hatalar ve ardından VAR kayıtlarının açıklanmasıyla bu noktaya gelineceği belliydi. İlk kez bir kadının MHK Başkanı olması alkışlanacak durum. Umarım çok başarılı olur ve uzun süre o koltukta oturur.

Haberin Devamı

GÜNEY ÖZTÜRK: Lale Orta hakemleri iyi tanıyor ve iyi gözlemliyor. Ama hakem camiası yıllardır ne İsa’ya ne Musa’ya yaranıyor. Devamlı eleştiriliyor. İlk kez bir kadının MHK Başkanı olması büyük yenilik. Bakalım mevcut çarkı değiştirebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

FAİK GÜRSES: Lale Orta yıpranmamış bir isim. Ancak kurulun içindekiler tanıdık. Hazirana kadar idare ederlerse ne ala. Yoksa yeni TFF ve yeni MHK kapıdadır.

ŞORAY UZUN: Sayın Orta hemen herkes tarafından saygı gören bir isim. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Umarım bu gerçekleşir.

ASLAN ŞAMPİYONLUK HEDEFİNE KİLİTLENDİ

Son kurban Giresunspor (4-0) oldu. 10’luk seri ve 10 numara bir Galatasaray. Aslan nereye koşuyor? Alanya, ardından da Giresun’un hocaları ‘çaresiz kalıyoruz’ mealinde açıklamalar yaptı.

ŞORAY UZUN: Rakip hocalar kibarlık etmişler. Takım şu an için harika gidiyor ama unutmayalım ki yakın zamanda aynı övgüleri Fenerbahçe için yapıyorduk. Övgümüz de yergimiz de yüksek perdeden oluyor. Ben ısrarla itidalli olmaktan yanayım. Daha çok maç var. Tempoyu düşürmeden çok çalışmaya devam.

Haberin Devamı

GÜNEY ÖZTÜRK: Galatasaraylı futbolcular Okan hocayla ağabey kardeşlik ilişkisi yakaladı. Oyuncular sonradan oyuna girmiş, oyundan çıkarılmış diye dert etmiyor. Avrupa maçları da olmadığından takım, şampiyonluk hedefine kilitlenmiş halde.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray her maç artan temposuyla müthiş seri yakaladı. Rakip hocaların övmesi doğru gelmedi bana. Giresun ilk yarıda yenmişti Galatasaray’ı. Alanyaspor da İstanbul’da berabere kalmıştı.

FAİK GÜRSES: Rakip hocaların söyleminden ziyade Okan hoca büyük işler başarıyor. Rakibe göre taktik, ona göre oyuncu seçimi. Galatasaray’ı başarıya götüren en önemli husus bu. Kadrosuna o kadar çok güveniyor ki; kimi koysa en iyi verimi alıyor.

OKAN HOCANIN BÜYÜK ZAFERİ

Rekorlara doymayan Okan Buruk, “Ben değil oyuncularım başarıyor” diyor. Başka bir hoca olsaydı şu anki tablo yine aynı olur muydu? Sezon başı eleştirilen Okan hocanın başarıdaki etkisi nedir?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Okan hoca hazıra konmadı. Dişiyle tırnağıyla, uzun uğraşlar sonucunda bu konumuna geldi. Başarısının en büyük nedeni; oyuncuları ile kurduğu diyalog. Oyuncular Okan hocaya inanıyor ve saygı duyuyor.

GÜNEY ÖZTÜRK: Okan hoca, sertlikle değil, dostlukla işi götürüyor. Oyuncular hocasını seviyor ve güveniyor. Bu yüzden canlarını dişine takıyorlar. Başarıda hocanın yaklaşımı önemli.

COŞKUN TÜRK: Okan Buruk, sezon başında sıkıntılar yaşamış ve hemen her maçtan sonra mutlaka sorumlu bulmuştu. Ya hakemler ya federasyonun yerli oynatma mecburiyeti ya da rakipler. İşler iyi gidince sorunlar ortadan kalkıyor. Buruk’un tarihe geçen serisi alkışlanacak başarı.

FAİK GÜRSES: Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Okan hoca bunu yapıyor. Başka hocayı bilmem ama işler şimdilik çok iyi gidiyor. Başarının sırrı uyum.

ROSİER’E İNDİRİM TEPKİYİ AZALTMAK İÇİN

Rosier’in cezası tahmini 3’tü. Sonra 2 oldu ardından 1’e indi. Maçta da hakeme “Rakip dirsek attı görmedin” demişti. Kararı nasıl yorumlarsınız?

FAİK GÜRSES: Beşiktaş; hak, hukuk, adaleti araya araya sonucu buluyor. 3-2-1’in neticesi bu olsa gerek. Rosier kararı uzun zaman sonra Beşiktaş’ın aradığı neticedir.

GÜNEY ÖZTÜRK: Rosier’in cezasının indirilmesi Beşiktaş’ın hakemlere yönelik tepkisini yumuşatmak amacı taşıyor olabilir.

COŞKUN TÜRK: Rosier o hareketi rakip takım futbolcusuna değil de hakeme yapsaydı bu ceza yine iner miydi? Cevabınız ‘hayır’sa sorun büyük.

ŞORAY UZUN: Rosier’e verilen cezanın cılkı çıktı. Hiç vermeselerdi bari! Benzer hareketi yapan Nouma’nın neredeyse futbol hayatı bitmişti. Şimdi ben anlamadım? Rakip hafiften bir vurunca topçular da buna mukabil ‘tombala hareketi’ çekince sadece bir maç mı ceza alıyor?

WEGHORST HALT ETMİŞ!

Cenk ile Aboubakar’ın buluşması takıma nasıl bir hava getirir? Weghorst “Beşiktaş’ta idmanlardan memnun değildim. Geriye gidiyordum” açıklamasıyla ne demek istemiş olabilir?

FAİK GÜRSES: Gol ve sevinçlerine bakılırsa Cenk ve Aboubakar çok daha iyi konuma gelecek. Weghorst’un açıklaması da kimsenin umurunda değil.

GÜNEY ÖZTÜRK: Aboubakar’ın olması Cenk’i rahatlattı. Rakipler şimdi tüm markajı Cenk’e yapamıyor. Forvete rekabet geldi. Özellikle Cenk’in performansı arttı. Weghorst’un sözleri ‘Ben iyi teklif aldım, İngiltere’ye gidiyorum’un Türkçesi.

COŞKUN TÜRK: Cenk-Aboubakar buluşmasına hem kendileri hem taraftar çok sevindi. Takıma vites artıracaktır. Weghorst’un sözlerine Güneş gereken cevabı verdi.

ŞORAY UZUN: Weghorst halt etmiş! Asıl Şenol Güneş’ten sonra Erik ten Hag ile geriye gidecek farkında değil! İnsan Beşiktaş seyircisinden utanır da bu lafı etmez. Formda bir Aboubakar ve Cenk her takımı havaya sokar.

DEPLASMANLARDA BAKASETAS YETMİYOR

Hatayspor maçı sonrası Abdullah Avcı’nın “Ne yapsak olmuyor. Elimdeki mevcut kadro bu. Çok sağlıklı bir gidişat değil” sözleri ne anlama geliyor?

GÜNEY ÖZTÜRK: Trabzon yönetimi hatalı transferler yaptı. Abdullah Avcı’nın listesindeki 3-4. sıradaki oyuncuları aldı. Ama Avcı da bu yıl çok formsuz. Hoca’ya göre ‘Herkes suçlu, bir tek kendisi mükemmel.’ Yaptığı değişikliklerle, oynattığı veya oynatmadığı futbolcularla eleştiriliyor. Hoca, bunu kabul etmiyor.

FAİK GÜRSES: İçeride kendi kalibresinin altındaki takımları yeniyor. 3 deplasman maçında 11 gol yenmesi beklenen bir durum değil. Hoca doğru söylüyor. Savunma, orta alan ve forvet sıkıntısı sürüyor. Bakasetas da deplasmanda yetemiyor.

ŞORAY UZUN: Gidişat sağlıklı görünmese de çözümsüz değil. Ancak çözüm hocanın değişmesi değil! Trabzonspor’un artık bunu aşması gerekiyor.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor için bu sezon şampiyonluğa havlu atmak anlamına geliyor. Çünkü bu istikrarsızlık başarı getirmez.