Futbol Kalede bir dev Mert!
Paylaş
Kalede bir dev Mert!

Turgay Şeren ve Ali Artuner karışımı bir görüntü veren Mert Günok, karakteri, sahada yaptıkları ve çalışkanlığıyla göz kamaştırıyor.

Geçen yıl geçirdiği sakatlıktan sonra futbolu bırakma noktasına gelen Mert Günok, tekrar sahalara döndükten sonra kalede geçit vermeyerek inanılmazı gerçekleştirdi. Deneyimli file bekçisi, Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle önce Beşiktaş’ın kalesini aldı, sonra A Milli Takım’ın vazgeçilmezi oldu. Türk futbolunun yeni Turgay Şeren’i, Göztepe efsanesi Ali Artuner olma yolunda hızla ilerleyen Mert için tecrübeli hocalar övgü dolu ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

RIZA ÇALIMBAY: Çalışmak başarmanın yarısıdır. Çok çalıştı ve hak ettiğinden fazlasını yapıyor.

SAMET AYBABA: O cüsse ile kalesinde inanılmaz çevik bir adam oluyor. Bazı kurtarışlarıyla inanılmazı başarıyor.

YILMAZ VURAL: Kendisi dev gibi. Futbol topu ona gelince iyice küçülüyor. Yaşına bakmayın uzun yıllar daha oynar. Kaleci isen yaşa bakmaz hocalar

REKORUNU GELİŞTİRİYOR

Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında Avrupa’da en çok maça çıkan teknik direktör unvanını da bu sezon geliştirmeye devam etti. Kartal, Güneş’in teknik direktörlüğünde 45 maça çıkarken rakiplerine 22 kez üstünlük sağladı. 13 maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Güneş dönemindeki 10 karşılaşmada rakiplerine mağlup oldu.

CENK Q7 VE BOBO’YU YAKALADI

Haberin Devamı

Club Brugge deplasmanında Beşiktaş’a bir puanı getiren kritik golü atan Cenk Tosun, böylece Kartal’ın Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncuları sıralamasında ikinci basamağı paylaşan Bobo ile Ricardo Quaresma’yı yakaladı. 12 gole ulaşan Cenk, 11 gollü Aboubakar’ı geride bırakıp 14 gollü Oktay Derelioğlu’na mevcut kadroda en yakın isim olmayı başardı.

KARTAL DEV SERİSİNE YAKIN

Beşiktaş, Avrupa’da bu sezon yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Kartal, 2010- 11 sezonunda Avrupa’da 8 maçlık serisi yakalamıştı. Porto mağlubiyetiyle seri son bulmuştu. Kartal, Konferans Ligi’nde 5 Ekim’de evinde oynayacağı Lugano maçında mağlup olmazsa yeniden bu rekoruna ulaşmış olacak.