Futbol Karagümrük Andrea Pirlo'yu resmen takımın başına getirdi
Paylaş
Karagümrük Andrea Pirlo'yu resmen takımın başına getirdi

Fatih Karagümrük teknik direktör transferinde bombayı patlattı. Andrea Pirlo ile resmen anlaşan Karagümrük, 'Başbakan' lakaplı efsaneyi İstanbul'a getirdi ve sözleşme detaylarını açıkladı.

 

Volkan Demirel ile yollarını ayıran VavaCars Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü Andrea Pirlo oldu. İstanbul kulübü, Pirlo ile yapılan sözleşmenin detaylarını şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

"Dünyaca ünlü futbol adamı son olarak Avrupa’nın en önemli kulüplerinden Juventus’u çalıştırdı. Juventus’la Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Pirlo, 1 Temmuz’da başlamak üzere kendisini 1 yıllığına Karagümrüklü yapan sözleşmeyi imzaladı.

Andrea Pirlo’nun basın toplantısı 14 Haziran Salı günü yapılacak olup, yeri ve saati daha sonra kulübümüz tarafından açıklanacaktır.

Teknik Direktörümüz Andrea Pirlo’ya hoş geldin diyor, kendisine başarılar diliyoruz."

Pirlo'nun teknik direktörlük kariyeri

2018'de futbolu bıraktıktan sonra Ağustos 2020'de Juventus'un başına geçen Pirlo, İtalyan devinin başında 52 maça çıkıp 2.15 puan ortalaması yakaladı. Juventus'un uzun süreli şampiyonluk serisinin bittiği sezon takımın başında olan İtalyan Futbol efsanesi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası kazandı.

Haberin Devamı

43 yaşındaki Pirlo, 2020/21 sezonunun bitimiyle Juventus'tan ayrıldı ve sonradan bir takım çalıştırmadı.