Futbol Kartal'ın gücü yetmedi
Paylaş
Kartal'ın gücü yetmedi

Beşiktaş, Ankaragücü deplasmanında geriye düştüğü maçta 1 puanı zor kurtardı. Karşılıklı goller Sowe ile Chamberlain’den geldi. Siyah-beyazlılar, bu yaşanan kayıpla lider Galatasaray’ın 11 puan gerisinde kaldı.

Beşiktaş, Ankaragücü deplasmanından kayıpla dönüyor. Siyah-beyazlılar, sahadan 1-1’lik sonuçla ayrıldı ve lider Galatasaray’ın 11 puan gerisine düştü. Kartal, bu sezon ligde ilk deplasman beraberliğini yaşadı. 18. dakikada Cephas’ın sol çaprazdan vuruşunu Mert kurtardı. 21’de Beşiktaş’ın orta alanda yaptığı top kaybıyla başkent ekibi atak başlattı. Defansın bir türlü uzaklaştıramadığı pozisyonda Sowe, Ankaragücü’nü öne geçirdi: 1-0.

Haberin Devamı

27’de Sowe, kaleciyle karşı karşıya kalacakken arkadan yetişen Necip, tehlikeyi önledi. 48’de Salih’in pasına hareketlenen Aboubakar, müsait pozisyonda topa dokunamadı. 57’de Cenk’in şutunu Bahadır, köşeden çıkardı. 67’de Morutan’ın şutunda Mert başarılıydı. Beşiktaş, aradığı golü 74’te buldu. Kendi alanından atak başlatan Chamberlain, direkt kaleye yönelip çok şık bir golle skora denge getirdi: 1-1. 85’te Chatzigiovannis’in golü ofsayt nedeniyle geçerli olmadı. Maçın son bölümünde iki takım da tehlike yaratamadı ve 1’er puana razı oldu.

OYUNCUMUZ OLSA 5-0 BİTER Mİ!

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, beraberliği “Puan, puandır” ifadesiyle özetledi. Ankaragücü’nün ligin en iyi takımlarından biri olduğunu belirten deneyimli hoca, 5-0 yenildikleri Club Brugge maçının ardından yapılan eleştirilere, “Brugge maçında savunmadaki 4 oyuncunun 3’ü kendi yerinde değil. Konuşuyorlar ama elimizde oyuncu olsa 5-0 biter miydi? Sakatlarımız dönünce her şey bizim için iyi olacak” yanıtını verdi. Fenerbahçe maçına da değinen Çalımbay, “Çok zor bir maç olacak ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bizim için dönüm noktası olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı