Futbol Kasımpaşa-Fenerbahçe (Maç özeti)
Paylaş
Kasımpaşa-Fenerbahçe (Maç özeti)

Trendyol Süper Lig lideri Fenerbahçe, 8. hafta mücadelesinde Kasımpaşa deplasmanına çıktı. Sarı-Lacivertliler, 2 maçtır kazanan ve çıkışta olan Paşa deplasmanında hata yapmadı, yıldızları Dzeko ve Tadic'in golleriyle 2-0 kazandı ve liderliği ezeli rakibi Galatasaray'dan geri aldı.

Süper Lig'in 8. haftasında lider Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa ile kozlarını paylaşıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek, 8'de 8 yaptı.

Sezona çok etkili bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, üst üste oynadığı 16 resmi maçı da kazandı.

MAÇ ÖZETİ 

Maç bitti.

90+1: Fenerbahçe çok net bir fırsattan yararlanamadı. Kent ile kontra atağa çıkan Batshuayi kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Andreas Gianniotis topun sahibi oldu.

71' Rakip yarı alanda topla buluşan Hajradinovic, merkezden kaleyi düşündü savunmada Becao'ya çarpan top dışarı yöneldi. Becao bu pozisyon sonrası kendini yere bıraktı.

68' Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan Dzeko, Tadic'le ver-kaç yaparak ceza sahasında çizgiye indi ve pasını içeri çevirdi. Kasımpaşa savunmasında günün başarılı isimlerinden Omeruo yine kafayla araya girerek tehlikeyi önledi. Pozisyon için sonrasında ofsayt bayrağı kalktı.

Haberin Devamı

48' Fenerbahçe sağ kanattan çok etkili geldi. Topla rakibinin üzerine üzerine giden İrfan Can, sağına çekti ortasını yaptı. Kasımpaşa savunmasında Omeruo'dan yine kritik bir müdahale geldi.

Maçta ikinci yarı başladı.

Maçta ilk yarı Fenerbahçe'nin iki farklı üstünlüğü ile tamamlandı.

45' GOL! Fenerbahçe, Tadic'in penaltı golü ile farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Dzeko, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem penaltı dedi.

44' Fenerbahçe penaltı kazandı.

38' Fenerbahçe tehlikeli geldi. Dzeko'nun sol kanata gönderdiği uzun pasta topun gelişine şut deneyen Tadic, çerçeveyi bulamadı, Aut.

26' Sağ kanattan atağa çıkan Ferdi, son çizgide ortasını içeri gönderdi. Dzeko'dan önce savunmada Omeruo kafayla araya girdi.

20' Fenerbahçe sağ kanattan gelmek istedi ancak Dzeko'nun şutunda top savunmaya çarpıp kornere çıktı.

13' Fenerbahçe yine etkili geldi. Sol taraftan ceza sahasına giren Edin Dzeko, çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Gianniotis yine gole izin vermedi.

6' GOL! Fenerbahçe, Dzeko'nun golü ile maçta öne geçti.

Maç başladı.

İLK 11'LER

Kasımpaşa: Gianniotis, Sadık, Omeruo, Winck, Yasin, Aytaç, Gökhan, Bastien, Mortadha, Hajradinovic, Ngoy

Fenerbahçe: Livakovic; Ferdi, Becao, Djiku, Oosterwolve; İsmail, Fred; İrfan, Szymanski, Tadic; Dzeko

Haberin Devamı