Futbol Kemal Yılmaz bayrağını astı, ortalık fena karıştı
Paylaş
Kemal Yılmaz bayrağını astı, ortalık fena karıştı

Kemal Yılmaz’ın hakemliği bıraktığını açıklamasının ardından ortalık yangın yerine döndü. Hem Trabzonspor hem de Fenerbahçe cephesi art arda demeç yayımladı. İlk hamle bordomavililerden geldi.

Hakem hatalarının sistematik olarak devam ettiğinin belirtildiği bildirimde kısaca, “Hakem performanslarının “dikkatle izlenmesi” talebimizi TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’ye ilettik. Ancak görüyoruz ki bazı hakemler, birilerinin değirmenine su taşımayı sürdürüyor. Umarız, haftalardır devam eden bu tiyatronun finali, Fenerbahçe karşılaşmasında sahneye konulmaz” denildi.

Haberin Devamı

ADİL YÖNETİM ÇAĞRISI

Hemen ardından Fenerbahçe, “Adil yönetim talep ediyoruz” başlığıyla şu açıklamayı yayımladı: “Bir hakemin (Kemal Yılmaz) Fenerbahçe maçında doğru karar verdiği için cezalandırılarak bunu açıklaması ve görevini bırakması da Türk futbolunun geldiği noktayı gözler önüne sermiştir. Ancak Trabzonspor maçı öncesinde beklentimiz küçük, büyük hiçbir hakem hatası olmadan maçın tamamlanması, hakemlerin adil olmasıdır.”

PİSLİK TEMİZLENECEK

Son olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir TV kanalına bağlanıp sert sözler sarf etti. “Bu pisliği temizleyeceğiz” ifadesini kullanan Koç, “Çok garip olaylar yaşanıyor. Bir hakem istifa etti, bir hakem eşinin sözleri var. Lale Orta ve MHK hakkında da iddialar ortaya atıldı. İzmir grubu var, dibine kadar gideceğiz. Hani ‘İnlerine gireceğiz’ derler ya. Bu pisliği temizleyeceğiz. İsterlerse 10 yıl ceza versinler. Hakemler yatarken Fenerbahçe’yi düşünsünler. Trabzonspor’un da sıkıntıları var. Doğru dürüst maç yönetilsin istiyor iki takım. Dürüst hakemlere de çağrı yapıyorum, ilk siz istifa edin. Kime nasıl ceza verildiğini, kime niye verilmediğini pazar günü anlatacağız. İsmail hocanın PFDK’ya sevki bizim için bardağı taşıran damla olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

KEMAL YILMAZ BAYRAĞINI ASTI

Fenerbahçe-Hatay maçının yardımcı hakemi Kemal Yılmaz, hakemliği bıraktı. Yılmaz, o maçta Dzeko’ya yapılan hareket için hakemi uyarmış vpeenaltı kararı çıkmıştı. Deneyimli hakem, veda kararının gerekçesini şöyle akçlıadı: “Penaltı kararı sonrasında yaşananlar ile yol açtığı yorum ve değerlendirmelefru tbol kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Gözlemci notu, pozisyonun sağlıklı değeerlndirildiği yönündedir. Ancak bu hafta yapılacak olan maçlarda görev beklentisi içindoel mam son derece doğalken; ne yazık ki bu gerçekleşmemiştir. Belirttiğim gerekçlerle 27 yıldır sürdürdüğüm aktif hakemlik kariyerimi bugün itibariyle sonlandrııyorum.”