Futbol Keşke daha önce gelebilseydim
Paylaş
Keşke daha önce gelebilseydim

Rıza Çalımbay, bu ifadeyi kullanıp “4 maç sonra gitmekten korkmuyorum. Çağırdılar geldim. Beşiktaş’a minnet borçluyum. Oyuncuları 1 haftada tanırım, sorun yaşamayız” dedi.

Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevine getirilen Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Çalımbay, “Sizin merak ettiğiniz şeylerden biri zaman. Nereye kadar giderse... Ne olursa olsun çağrıldığım an gelirim. Keşke daha önce gelebilseydim, daha farklı şeyler olabilirdi. Ama zaman bu zaman ve en iyi şekilde atlayacağımızı düşünüyorum. Tekrar buraya gelmek büyük mutluluk. Benim için Beşiktaş’ın yeri her zaman apayrı oldu. Takımın durumu çok iç açıcı değil. Bizim nerede sorun varsa onu analiz etmemiz gerekiyor. Biz de isteriz sezon başında alalım ve takımı tanıyalım ama yapacak bir şey yok. Şu anda beni çağırdılar. Ben Beşiktaş’a minnet borçluyum. Ne kazandıysak Beşiktaş sayesinde oldu. O zamanki Rıza ile bugünkü Rıza arasında çok fark var. 4 maç sonra gitmekten korkmuyorum. Biz oyuncuları yüzeysel olarak seyrediyoruz ama net olarak onları tanımıyoruz. 1 hafta içinde tamamen tanırım” diye konuştu.

Haberin Devamı

VUKAS VE MODRİC’E YOL GÖRÜNDÜ

Çalımbay, Burak Yılmaz zamanında teknik ekibe katılan Hari Vukas ve Toni Modric’in durumlarının sorulması üzerine “Kendi antrenör ekibimle yola devam edeceğim. Bir aksilik olursa, başka birini de ekibe alırız” diyerek yanıt verdi.

BAHTİYAR’IN YERİ SOL BEK DEĞİL

“Alınan oyuncuların geçmişi süper ama hazır değiller. Mesela Bahktiyor (Bahtiyar)... Milli takımında gayet iyi oynuyor. Beşiktaş’ta zorunluluktan sol bekte oynuyor ama mevkisi orası değil. Herkes kendi pozisyonunda oynayacak. Arkadaşlarımız daha erken ve hazır gelselerdi, bu takım bambaşka olurdu.”

ABOUBAKAR SAKAT

“Takımda kırgınlık ve mental yorgunluk var. Onlara her şeyi başka türlü yapacağımızı söyledim. Sakat arkadaşlar da var. Mesela Aboubakar’ı gördüm ve ‘hazır mısın’ dedim. Sakat olduğunu söyledi. Zaten sekerek yürüyordu.”

Haberin Devamı

KARTAL’DAN YENİ SAYFA

Beşiktaş, bugün Rıza Çalımbay’ın yönetimindeki ilk maçında Başakşehir’i konuk edecek. Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra Beşiktaş’ın teknik patronu olarak sahaya çıkacak. Uzun süredir tedavileri devam eden Ghezzal, Colley ve Masuaku’nun yanı sıra sakatlıkları açıklanan Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar bugün oynayamayacak.