Futbol Konyaspor-Galatasaray maçına damga vuran pozisyonlar
Paylaş
Konyaspor-Galatasaray maçına damga vuran pozisyonlar

Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Konyaspor, Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Kritik maçta Zorbay Küçük görev aldı. Zorbay Küçük'ün tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çaldı. Zorbay Küçük'ün yardımcılıklarını Ali Ögel ile Furkan Ürün üstlendi. Müsabakada VAR hakemi olarak Serkan Tokat, AVAR'da ise Alper Çetin görev aldı.

Haberin Devamı

Konyaspor - Galatasaray maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Seçim Demirel tartışmalı kararlar hakkında konuştu.

İşte Konyaspor - Galatasaray maçındaki tartışmalı kararlar hakkında yapılan yorumlar...

"Rashica'nın yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğru mu?"

Seçim Demirel: Maçın başında bu penaltı beklentisi gerçekleşti. Galatasaraylı oyuncu bir müdahalede bulunuyor, Konyasporlu oyuncuya ama topla oynuyor. Devamında da ceza alanı içerisinde yerde kalıyor. Burada Konyasporlu oyuncu ayağını rakibinin önüne koydu ve yandan da bir müdahalesi var rakibine. Bundan etkilendi mi, etkilenmedi mi? Ben bunun tamamen bir hakem kararı olduğunu... VAR'a asla burada bir görev düşmüyor, VAR'ın karışacağı bir pozisyon değil yoruma açık. Hakem verseydi desteklerdim ama onun dışında... Devam kararını kabul edebilirim.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Seçim hocanın ifade ettiği gibi bu bir top kapma mücadelesi. Başında Rashica topa daha hızlı davranıp kapıyor. Daha sonra Calvo topa müdahale edip, kazanıyor. Diziyle küçük bir darbesi var. Bunu hakem penaltı diye tabir etse asla itiraz etmem. Her iki oyuncunun son 10 saniyedeki mücadelesinin devam etmesi kararına da destek olurum. Penaltı için yeterli mi? Tamamen hakem yorumu. Hakemin devam kararını destekliyorum.

Deniz Çoban: Ben bu açıyı gördüğüm zaman bu pozisyona penaltı derim. Şu harekette kırmızılı oyuncu ayağını uzatmaya çalışırken, beyazlı oyuncu araya girip rakibini düşürüyor. Ancak bu açının yanıltıyor olabileceğini düşündürüyor diğer açılar. Burada böyle bir hamle yok gibi gözüküyor. Bir şarj var. Bu müdahale oyuncunun hareketlerini kısıtlıyor mu, yoksa kendini kolay yere bırakıyor mu? Bu tamamen sana göre, bana göre bir durum. Hakemin kararına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Hakem taktirinin geçerli olacağı bir pozisyon.


"Ahmet Oğuz'un Dubois'e müdahalesinde sarı kart kararı doğru mu?"

Bülent Yıldırım: Bu pozisyon çok saklı olmuş. Hakemin açıları açısından sıkıntılı bir pozisyon. Yalnız burada dördüncü hakem kardeşimiz nereye bakıyor? Anlamakta güçlük çekiyorum ben. Bunu en iyi görecek kişi o. Müsabakanın dördüncü hakemi alanında olsaydı bunu görürdü. Çok yakınında olmasına rağmen süzemiyor. Dubois topla oynadı mı? Oynadı. Ahmet Oğuz'un bu topa fair bir müdahalede bulunma şansı kaldı mı? Hayır. Ahmet Oğuz'un bu savruk darbesi nereye geliyor? Korkunç bir görüntü var burada. Bileğin döndüğünü de görüyoruz. İyi niyet var mı? Burada topa vurulduktan sonra asla bir iyi niyet yok. Saklı alanda gözden kaçan ciddi faullü oyun olduğu fikrindeyim. Bu VAR kardeşimizin Adnan Uğur'a göstertmiş olduğu kırmızı kart çıkartmıştı. Şimdi alsın değerlendirsin. Hız, şiddet, yoğunluk her şey var. Bu pozisyondan dolayı OFR ve kırmızı kart gerekiyor. Ayağının kırılmamış olması bir şans.

Haberin Devamı

Seçim Demirel: Pozisyonun oluşum yeri itibariyle hakemin kaçırıyor olması normal. Dördüncü hakem biraz daha geniş bir açıdan baksaydı değerlendirebilirdi belki. Aslında çok yakın, bence pozisyonun çok içinde o yüzden algılayamıyor. Ayağın şekli değişiyor zaten. Çok açık net bir kırmızı kart. Mutlaka bir VAR müdahalesi gerekiyordu.

Haberin Devamı


"Ahmet Oğuz'un Rashica'ya müdahalesinde karta gerek var mı?"

Bülent Yıldırım: Tam faul anında duralım. Faul olsun, hakem düdüğü çalsın. Konyaspor defansına bakıyoruz, 3 tane oyuncu yerleşik. Umut vadeden atak yok. Müdahale şansı olan iki oyuncu var. Buradan umut vadeden atak kararı çıkmaz. El kontrolsüz olarak kullanılmış m? Ayaktan şarj, aşağıdan ayağa sürtüyor. Kontrolsüz faul yok. İkinci sarı kart olmaz, sadece faul kararı doğru.

Seçim Demirel: Umut vadeden bir atak yok. Kafaya gelen el, daha çok yer almak için uğraşırken kazara gelen bir el. Sadece bir faul yeterli, ikinci sarı kart olmaz.

Deniz Çoban: El teması var ama bir etkinliği yok, rakibe bir etkisi yok. Her şeyden önce ikinci sarı kart tartışmasız olmalı. Umut vadeden bir atak yok diyoruz. Sportmenlik dışı bir faul yok. O zaman niye ikinci sarı kart olacak? Hakemin kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Hocam ben naçizane 'uzaydan bile görünecek' esprisini sevmiyorum. Sahada görülsün yeter.

"Kerem Aktürkoğlu için kalkan ofsayt bayrağı doğru mu?"

Seçim Demirel: Furkan Ürün benim memleketimden, Adana'dan. Aynı şehirde yaşıyoruz. Bugün konsantre olmakta zorluk çekti. Burada kalkan bayrak, kesinlikle hatalı bir bayrak. Ofsayt kamerasından bakarsak, çok net bir şekilde ofsayt olmadığını göreceğiz. Oyuncunun çok geride olduğunu görüyoruz, maalesef hatalı bir bayrak.

Deniz Çoban: Bu seviyede kabul edilebilir bir bayrak olmaz diye düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: Yardımcı hakem yanlış yerde duruyor. Yanlış yerde kaldığı için yanlış karar veriyor. Atak bir defansif atağa dönüşmesine rağmen o bayrağı kaldırıyor, yanlış olmuş.

"Muslera ile Sehic arasında yaşananlara TRİO yorumu"

Deniz Çoban: Konyaspor bu golü kazandıktan sonra Sehic bu gol sevinci için buraya geliyor. Sehic'in bu hareketleri yaptığı tarafta misafir takım tribünü var. Sonra Muslera buraya gelip müdahale ediyor. Hakem her iki oyuncuya da sarı kart gösterdi bu pozisyondan sonra.

Bülent Yıldırım: Bunlar sahalarımıza yakışmayan gereksiz şeyler. Teknik olarak bunlar yaşandığı için izleyenlerimize vermek zorundayız, kusurumuza bakmasınlar. Birincisi Sehic'in yaptığı sportmenliğe aykırı bir tavır. Kendi seyircinizle gole sevinebilirsiniz, rakip tribüne yaptığınızda sarı kart gerektirir. Bunu gören Muslera da oradan ayrılıp, bu duruma itiraz ediyor. Muslera'nın sarı kartı da çok doğru. O karambolün içerisinde arada kaçan bir şey var. Muric, Muslera'ya temaslı bir ihlalde bulunuyor. Sehic rakip taraftara; Muslera, Sehic'e... Muric de Muslera'ya müdahalede bulunuyor. Burada Muric'e de kart çıksaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Tartışmayı baya bir alevlendiriyor. Kırmızı kartı gerektiren bir şey olmamış.

Deniz Çoban: Muslera da işaret ediyor zaten.

Seçim Demirel: Ekleyeceğim bir şey yok. Dediği gibi hocamın, Konyasporlu oyuncunun da sarı kart görmesi gerekiyordu Muslera'yı ittiği için. Konyaspor'un kalecisinin yaptığı da sportmenlik dışı bir hareket, hiç yakışmadı. Galatasaraylı bir oyuncunun gol sevincini yapıyor hatta Galatasaray taraftarına doğru. Doğru olmadı, sahada böyle şeyler görmek istemiyoruz.

Deniz Çoban: Burada Muslera gelip vurmuyor, Konyaspor kalecisine. Vurduğu yönünde görüşler var ama itiyor.

Bülent Yıldırım: Şöyle bir ekleme yapayım. Kaleci Muslera'nın orada hakem ekibi varken böyle bir hamle yapması gerekmiyor. Bu da sportmenliğe uygun bir tutum değil. İki kalecinin de sarı kart görmesi doğru bir tutum. Hakemi kutluyorum.

Deniz Çoban: Hakemi şunda eleştiriyorum ben... Zorbay zaten süreci takip ediyor. Korner bayrak direğini tekmeleyen oyuncuya sarı kart gösterdi. Muslera'ya kart gösterdi. Konyasporlu oyuncunun da Muslera'yı ittiği için kart görmesi gerekirdi. Biz yayını izlerken Konyaspor kalecisine sarı kart gösterdi. Geriden sarı kartını gösterdi oraya, önünde bir oyuncu grubu var en arkasında Sehic var. Biz Sehic'e gösterdiğini maç bittikten sonra anladık.

Bülent Yıldırım: Sahadaki oyuncular ve oyun duraklamasında olduğu için ben VAR'dan da muhtemelen bir yardım aldığını düşünüyorum. Bu süreçte kırmızı kartlık bir şey olabilir, mutlaka kontrol edilmiştir diye düşünüyorum.