Futbol La Liga geçici ertelemeyi 'süresiz erteleme' olarak değiştirdi
Paylaş
La Liga geçici ertelemeyi 'süresiz erteleme' olarak değiştirdi

İspanya La Liga, corona virüs nedeniyle geçici olarak ertelediği ligi 'hayati tehlike geçene kadar' erteledi. La Liga yönetimi, virüsün insan hayatını etkilemeyecek seviyeye getirilene kadar ligin oynanmayacağını duyurdu.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), La Liga'nın süresiz ertelendiğini duyurdu. Ligleri yakın bir tarihte başlatmayacağını belirten yönetim, resmi siteden şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"İspanya Futbol Federasyonu ve La Liga Koordinasyon Komitesi'nin birlikte aldığı ortak kararla, futbol maçları ve ligleri hükümetten 'Koronavirüs salgınında tehlike geçmiştir' raporu gelen kadar askıya alınmıştır. Hükümet de herhangi bir sağlık riski oluşturabilecek bir konuda devam kararı verilmemesi yönünde görüş bildirdi."

İspanya'da virüsün yayılma hızı son günlerde ani bir artış göstermiş ve bir günde 462 yeni vaka görülmesiyle toplam vaka sayısı 2 bin 182 olmuştu.

İngiltere Premier Ligi ve Çin Süper Ligi'nin maçlara devam kararının ardından La Liga'nın toplumu sağlık bilincine davet etmesi ve bu kararı alması dikkat çekti.