Futbol Liglerde ara en fazla 2 hafta
Paylaş
Liglerde ara en fazla 2 hafta

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’i yumruklaması sonrasında, tüm lig maçları süresiz ertelenmişti. TFF bugünkü yapacağı toplantıda kararı verecek. Liglerin en fazla 2 hafta ertelenmesi bekleniyor.

Türk futbolunun kara gecesinde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın maçın hakemi Halil Umut Meler’i yumruklaması sonrasında TFF, ligleri süresiz olarak ertelemişti. Türkiye Futbol Federasyonu bugün yapacağı yönetim toplantısında ertelemenin ne kadar süreceğini karara bağlayacak. TFF, sıkışık lig takvimi nedeniyle ertelemeyi bir hafta olarak düşünüyordu. Ancak hakemler, “Bir hafta ertelenecek ve konu kapanacak” diyerek haftaya start verilmesine karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME YAPILACAK

Meler’i hakem arkadaşları da hastanede ziyaret etti. Arda Kardeşler, “Futbol ve hakemlik konuşacak zaman değil. Önce Halil Umut Meler sağlığına kavuşsun” diye konuştu. Mete Kalkavan ise, “Sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların takipçisi olacağız ” şeklinde konuştu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemler ile konuşarak ligin en fazla 2 hafta ertelenmesini isteyecek. EURO 2024’e katılacak olmamız nedeniyle ligin 19 Mayıs’ta bitmesi gerekiyor. Bu nedenle 25 Aralık-5 Ocak arasındaki ara tatilin öne çekilmesi düşünülüyor. Bu durumda ilk karşılaşma 29 Aralık’taki Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı olacak. 

TEKME ATANLAR VIP’TEN GİRMİŞ

Halil Umut Meler’e tekme atanların kimliği de belli oldu. Başkan Koca ve şüpheliler Y.Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Şüpheliler mahkeme tarafından “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı. Meler’e tekme atanlardan K.Ç’nin Kenan Çelikkaya olduğu, başkan Faruk Koca’nın köyü Derekışla’dan (Ankara’nın Bala ilçesi köyü) olduğu belirlendi. Kenan Çelikkaya gibi tekme atan Yunus Şahin’in de stada VIP tribününden girdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

UZUN SÜRELİ İPTAL OLMAZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Liglere uzun ara verileceğini zannetmiyorum” dedi. Bakan Bak, “Olaylar hepimizi üzdü, şiddetle kınıyoruz. 6222’deki düzenlemeler, koşullar, UEFA ve TFF kriterleriyle bir karar verilir. Uzun süre ara verilmez” diye konuştu. Meler’i hastanede ziyaret eden Bakan Osman Aşkın Bak, sağduyu çağrısında bulundu, bu olaylara fırsat vermeyeceklerini de ekledi.

HEDEF GÖSTERDİLER VAHŞET BÖYLE GELDİ

Hakem Halil Umut Meler’in yaşadığı insanlık dışı saldırı, MHK başkanlığı yapmış ve FIFA kokartı takmış isimler tarafından da tepki gördü. Görüşlerini aldığımız kişiler, “Hedef göstere göstere olayların fitilini ateşlediler, vahşet de böyle geldi” diye konuştular. Eski MHK başkanları Yusuf Namoğlu, Zekeriya Alp, Kuddusi Müftüoğlu ve eski hakem Fırat Aydınus POSTA’ya özel açıklamalar yaptı:

Haberin Devamı

AYDINUS: UYUYAMADIM

“Gece boyunca uyumadım. 30 yıl bu meslekten ekmek yedim ve çok feci bir ortamdayım. Halil dönünceye kadar kimse sahaya dönmeyecek, bu kesin. Camianın tamir edilemeyecek bir yarası oluştu. Birileri kına yakarken şimdi kınıyor. Bence bu MHK artık devam etmemeli. Bazı kulüp başkanlarının son kez dikkati çekilmeli.”

NAMOĞLU: REZİL BİR DURUM

“İsyan ediyorum. Toplum büyük bir infial içinde. Federasyon başkanı bu adama Fair-Play ödülü veriyor. O adam kalkıyor ödül töreninden sonra hakem camiasına en ağır sözleri sarf ediyor. Adana’daki maç sonrası da sorgulansın. Ortada rezil bir durum var.”

ALP: GÜNAH İŞLENDİ

“Olay Avrupa’da 1 numara oldu. İğrenç bir vaka. 2 dönem milletvekilliği yapmış, 113 yıllık bir kulübün başkanısın. İnsanlığı ayaklar altına aldığının farkında mı acaba? Futbol adına büyük bir günah işlemiştir. En ağır cezayı almalıdır.”

Haberin Devamı

MÜFTÜOĞLU: İSTİFA ETMELİLER

“Olayların buraya gelmesine neden olanlar istifa etmelidir. Hakemler açıkça hedef gösterildi. İki hafta önce Artvin’de 3.lig maçında hakem tekme-tokat dövüldü. Şu anda 25 Süper Lig hakemi birlik oldu. Geçerli olacak bir kararı bekliyor.” Eski hakemlerden Deniz Ateş Bitnel ve Kamil Abitoğlu da olayı kınadı. FAİK GÜRSES

EURO 2032 İÇİN BİR TEHLİKE YOK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2032 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliğimiz bile tehlikede” yorumlarına cevap verdi. Başkan Büyükekşi, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in arayıp, “Yanınızdayız” dediğini söyledi. Büyükekşi şu ifadeleri kullandı: “Başkan Ceferin, EURO 2032’nin alınması söz konusu bile değil dedi. Gerekli adımların atılacağına emin olduğunu söyledi.”

HAKEMLERDEN TOPLU İSTİFA

Halil Umut Meler’e saldırı sonrasında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, “Tüm hakemlerimize müsabakalara çıkmama çağrımızı buradan ilan ediyoruz” açıklaması yapmıştı. Dün VAR dahil tüm Süper Lig hakemlerinin Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeliklerinden istifa ettiği belirtildi.

Haberin Devamı