Futbol Manchester City - Inter: Bir finalden ötesi
Paylaş
Manchester City - Inter: Bir finalden ötesi

Hakan Çalhanoğlu; Inter, İlkay Gündoğan ise Manchester City formasıyla 10 Haziran’da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için kozlarını paylaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ikinci kez oynanacak dev finalin ülkemize 150 milyon euro katkı sağlayacağı hesaplanıyor. / Volkan Dedeoğlu - POSTA

 

10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için artık geri sayıma geçildi. Ülkemizde oynanacak finalde iki Türk futbolcunun bulunması bizim için ayrı bir gurur oldu.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu; Inter, İlkay Gündoğan (Türk asıllı Alman futbolcu) da Manchester City formasıyla Devler Ligi’nde ilk şampiyonluk sevinci yaşamak için sahaya çıkacak. Takımları kısaca mercek altına alırsak; Manchester City, toplam 1 milyar 50 milyon euroluk dev bir kadro değerine sahip.

İngiliz ekibinin süper yıldızı Erling Haaland, 170 milyon euroluk piyasa değeriyle dünyanın en gözde forvetlerinden. City’nin teknik direktörü Pep Guardiola, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında Barcelona’nın başında iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan çok deneyimli bir hoca. Dortmund, Sevilla ve Kopenhag’ın bulunduğu G Grubu’nu lider bitiren İngiliz ekibi, son 16 turunda Leipzig, çeyrek finalde Bayern Münih ve yarı finalde de son şampiyon Real Madrid’i eleyerek finale yükseldi. City, daha önce bir kez Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı. 2021 yılı finalinde Chelsea, 1-0’lık sonuçla kupayı Manchester City’nin elinden almıştı.

Haberin Devamı

INTER DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ KAZANDI

Inter ise 535 milyon euroluk bir kadro değerine sahip. İtalyan ekibinin Arjantinli forveti Lautaro Martinez, 80 milyon euro ile takımın en değerli futbolcusu konumunda. Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, henüz Avrupa’da bir kupa başarısı yaşamadı. 47 yaşındaki teknik adamın 2 İtalya Kupası, 2 de İtalya Süper Kupası şampiyonluğu var.

Bayern Münih, Barcelona ve V.Plzen’in bulunduğu C Grubu’nu ikinci sırada tamamlayıp turlayan İtalyan temsilcisi, son 16 turunda Porto, çeyrek finalde Benfica ve yarı finalde de Milan’ı saf dışı bırakarak final biletini cebine koydu. Kulüp tarihinde 5 Şampiyonlar Ligi finali bulunan Inter, 3 kez (1964, 1965 ve 2010) bu dev kupayı müzesine götürmüştü.

AYNI ÜLKELER, FARKLI TAKIMLAR

Bu finalde bize tanıdık gelen bir durum daha söz konusu. Yine bir İngiliz ve İtalyan takımı, Avrupa’nın en büyüğü olmak için ülkemizde kozlarını paylaşacak. 76 bin 100 koltuk kapasiteli Olimpiyat Stadı’ndaki finalin biletleri 70 euro ile 690 euro arasında değişen fiyatlar ile satışa çıkmıştı.

Tıpkı 25 Mayıs 2005’teki Liverpool- Milan finalinde olduğu gibi stadın tamamen dolması bekleniyor. Yaklaşık 200 ülkede canlı olarak yayınlanacak finalin Türkiye’ye 150 milyon euro civarında ekonomik katkı sağlayacağı hesaplanıyor.

Haberin Devamı