Futbol Merih Demiral'ın övdüğü Moustapha Cisse'nin mülteciliğe dayanan ilginç hikayesi
Paylaş
Merih Demiral'ın övdüğü Moustapha Cisse'nin mülteciliğe dayanan ilginç hikayesi

Atalanta önceki gün Bologna'yı deplasmanda 1-0 yenmişti. 82. dakikada gelen galibiyet golünü ise 18 yaşındaki Moustapha Cisse atmıştı. Sahayı arkadaşlarının omuzlarında terk eden Cisse, sadece 4 hafta önceye kadar 8. Lig'de mültecilerin oynadığı bir takımda forma giyiyordu. İşte Cisse'nin hikayesi...

Milli oyuncu Merih Demiral'ın da formasını giydiği Atalanta, Serie A'da oynadığı son maçta Bologna'yı 1-0 yenmişti. Maçtaki tek gol ise 18 yaşındaki Moustapha Cisse'den gelmişti.

Haberin Devamı

Genç oyuncu 22 Şubat'ta Atalanta'nın alt yapısına transfer olmuş ve ilk kez A takım formasını giydiği maçta golle tanışmıştı.
Cisse, 4 hafta önceye kadar amatör kümede mültecilerin oynadığı bir takımda top koşturuyordu. Rinascita Refugees'te forma giyen Cisse'yi, Atalanta scout'ları Lecce ile yapılan bir hazırlık maçında keşfetti.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Atalanta'da büyük sevinç yaşanırken, sahayı takım arkadaşlarının omuzlarında terk eden Cisse için Merih, şunları söylemişti:

Bugün kazanmak önemliydi. Hem Atalanta, hem Cisse için mutluyum, antrenmanlarda şimdiden çok iyi uyum sağladı. Golü hak etti, bir sonraki maçta daha da iyisini yapacak.