Futbol MHK Başkanı Lale Orta: Kesinlikle bir penaltıdan söz edemeyiz
Paylaş
MHK Başkanı Lale Orta: Kesinlikle bir penaltıdan söz edemeyiz

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, derbi maçta Fenerbahçe'nin kazandığı ilk penaltıyı yayıncı kuruluşta yorumlayarak, penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, Bein Sports'ta yayımlanan programda tartışmalı pozisyonları yorumladı. MHK Başkanı Orta, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde verilen ilk penaltı kararıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Burada kesinlikle bir penaltıdan söz edemeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde bu pozisyona penaltı diyeceklerini düşünmüyorum. Sahada verilen yanlış bir karar. VAR tarafından düzeltilmesi gereken netlikte. VAR da yanlış karar vererek müdahale ederek düzeltilmedi. İki verilen peş peşe yanlış kararla, yanlış sonuç çıkmış oldu. Bu pozisyonun maçın sonucunu etkilememiş olması, hakem şansı olarak değerlendirilebilir. İnsani bir hata olarak düşünüyorum. Hakemlerimizin artniyetli olduğunu düşünmüyorum. Halil Umut Meler dünyada ön plana çıkmış bir hakemimiz. Mayıs ayında 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda görev yapacaktır. Ona da başarılar diliyoruz. Buradan kendisi de ders çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİ UYGULAMAYI AÇIKLADI

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin açıklanmasını istedikleri pozisyonları kendilerine göndererek bir çatı altında buluşup, şeffaflıkla açıklayacaklarını aktardı.
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, yayıncı kuruluşta katıldığı programda hayata geçirecekleri uygulamayı anlattı. Kulüplerin MHK'ya gönderecekleri pozisyonları bir çatı altında buluşup açıklayacaklarını aktaran Orta, şunları söyledi:
"17 kulübümüz ve hepsinin değerli teknik direktörlerinin bizden açıklanmasını istedikleri pozisyonlar varsa her ay 1 gün belirleyelim. İkişer pozisyonu bize göndersinler. İster TFF çatısı altında ister Kulüpler Birliği çatısı altında buluşalım. Federasyonumuz da uygun gördüğü takdirde tüm pozisyonları şeffaflıkla açıklayacağımızı MHK olarak tekrar dile getirelim."

Haberin Devamı