Futbol Nefes kesen derbide kazanan Galatasaray!
Paylaş
Nefes kesen derbide kazanan Galatasaray!

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında sahasında Beşiktaş ile oynayan Galatasaray rakibini 2-1 mağlup etti. Galatasaray, Beşiktaş derbisiyle bu sezon Spor Toto Süper Lig’de evindeki yenilmezliğini 4 maça çıkarırken Icardi tarihe geçti.

Galatasaray ile Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında Nef Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar 2-1 kazandı.

Haberin Devamı
Okan Buruk: 2-1'den sonra gerçek karakterimizi ortaya koyduk Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Özellikle 2-1'den sonra çok pozisyon bulduk. Skorun daha farklı olması gerekirdi. İkinci yarı 2-1 öne geçtikten sonra gerçek karakterimizi ortaya koyduk. Bizim için önemli bir galibiyet. Sadece bir galibiyetti ama bizim için Beşiktaş gibi bir takımı yenmek önemli" dedi.

KARŞILIKLI GOLLER

Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Galatasaray, 18. dakikada Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılılara cevabı ise 28. dakikada Cenk Tosun verdi. Ağları havalandıran milli futbolcu skora dengeyi getirirken, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

ICARDI GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarı oyuna daha fazla ağırlığını koyan Galatasaray, 59. dakikada yine Icardi'nin attığı gol ile durumu 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda Beşiktaş oldukça silik bir oyun sergilerken, direkleri döven sarı-kırmızılılar ise başka gol bulamadı. Mücadele 2-1 sona erdi.

2020'DEN BU YANA İLKİ BAŞARDI

Beşiktaş'a 2 gol atan Mauro Icardi, Eylül 2020'de oynanan PSG-Reims maçından bu yana ilk kez bir lig maçında 2 gol birden atmayı başardı. Yıldız golcü, Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a gol atan ilk Arjantinli futbolcu unvanını da elde etti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

59. dakikada Icardi, skoru 2-1 yapan golü attı. Oliveira'nın sol kanattan içeri ortasında ceza sahasında Icardi'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti.

71. dakikada Mertens sol kanatta rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi ve arka direğe yerden kesti. Bu topa Icardi'nin vuruşu direkten dönerken, seken topa Abdülkerim Bardakcı'nın şutunda top auta gitti.

74. dakikada Galatasaray savunmasının arkasına hareketlenen Muleka, hızla ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun vuruşunda top Muslera'da kaldı.

75. dakikada Kerem Aktürkoğlu sol kanatta topla buluştu ve rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Kerem'in yaptığı vuruşta top üst direkten döndü.

84. dakikada Cenk Tosun'un sol kanattan Muslera'yı önde görüp yaptığı vuruşta topu Muslera kornere çeldi.

85. dakikada Redmond topu ceza sahasına havalandırdı. Seken topu önünde bulan Weghorst'un yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

87. dakikada Rashica, sağ kanatta topla buluştu ve rakiplerinden sıyrılarak hızla ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta Mert Günok gole izin vermedi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

18. dakikada sağ taraftan Rashica’nın içeri çevirdiği topa arka direkte Barış Alper kafayla indirdi. Icardi’nin gelişine yaptığı yarım vole vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0

Haberin Devamı

28. dakikada Gedson Fernandes, kullandığı serbest vuruşta ortasını içeri yaptı. Arka direkte Saiss’in kafayla indirdiği topa kale önünde Cenk’in yaptığı yarım vole vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-1

34. dakikada Oliveira, sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta yerden pasını aktardı. Ön direkte Mertens’in topukla yaptığı vuruşta kaleci Mert, meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Dönen topu sarı-kırmızılı futbolcular kaleye göndermek isterken Beşiktaş savunmasına çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

45+3. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Mertens'in şutunda meşin yuvarlağı kaleci Mert oyun alanına çeldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının ligin 12’nci haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile deplasmanda oynadığı ve 2-0’lık skorla galip ayrıldığı müsabakanın ilk 11’ine göre Beşiktaş karşısında 3 değişikliğe gitti. Cezaları biten Boey ve Abdülkerim Bardakcı ilk 11’deki yerlerini alırken, Emin Bayram ve Dubois maça yedek kulübesinde başladı. Buruk ayrıca, Kerem Aktürkoğlu yerine Barış Alper Yılmaz’a ilk 11’de görev verdi.

Galatasaray, derbide sahaya şu ilk 11 ile çıktı: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir, Torreira, Oliveira, Rashica, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi.

Haberin Devamı

BOEY VE ABDÜLKERİM BARDAKCI DÖNDÜ

Galatasaray’ın ligin 11’inci haftasında Corendon Alanyaspor ile oynadığı müsabakada kırmızı kart görerek oyundan atılan Boey ve Abdülkerim Bardakcı, cezalarının bitmesinin ardından sarı-kırmızılı formaya kavuştular. Boey ve Abdülkerim, teknik direktör Okan Buruk’un tercihiyle Beşiktaş karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıktılar.

BARIŞ ALPER YILMAZ İLK KEZ İLK 11’DE

Galatasaray’ın 22 yaşındaki milli oyuncusu Barış Alper Yılmaz, Beşiktaş maçıyla birlikte bu sezon ilk kez ilk 11’de sarı-kırmızılı formayı giydi. Geçen hafta ilk 11’de olan Kerem Aktürkoğlu’ndan formayı alan Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk’un derbideki kozlarından birisi oldu.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ 2 İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, takımının ligin 12’nci haftasında HangiKredi Ümraniyespor’u kendi sahasında 5-2 mağlup ettiği müsabakanın ilk 11’ine göre Galatasaray karşısında 2 değişikliğe gitti. Deneyimli çalıştırıcı, sakatlığı bulunan Masuaku yerine Umut Meraş’ı sahaya sürerken, yedek kulübesine çektiği Alli yerine ise N’Koudou’ya ilk 11’de şans tanıdı.

Beşiktaş, Galatasaray karşısında şu ilk 11’le sahada yer aldı: Mert Günok, Rosier, Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Umut Meraş, Souza, Fernandes, Salih Uçan, N’Koudou, Cenk Tosun, Weghorst.

MASUAKU KADRODAN ÇIKARTILDI

Beşiktaş’ın dün yaptığı antrenmanda dizinden bir sakatlık geçiren Masuaku, siyah-beyazlı takımın derbi kadrosundan çıkartıldı. Bugün kendisini deneyen Masuaku, istediği sonucu alamadı ve sakatlığından dolayı maç kadrosunda yer almadı. Şenol Güneş, Masuaku yerine Umut Meraş’a ilk 11’de görev verdi.

ATIBA İLK KEZ KADRODA

Beşiktaş’ın 39 yaşındaki Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, Galatasaray maçıyla birlikte bu sezon ilk kez kadroda yer aldı. Teknik direktör Valerien Ismael’in kadroda tercih etmediği Kanadalı oyuncu, Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle birlikte kendisine kadroda yer buldu.

BAŞKAN ÇEBİ TAKIMI KARŞILADI

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımı Nef Stadyumu’nda karşıladı. Kritik maç öncesinde takımdan önce stadyuma ulaşan Çebi, takım girişinde bekleyerek siyah-beyazlı oyuncular ve teknik heyeti karşıladı ve maç için başarılar diledi.