Futbol Nicolo Zaniolo oynamak istediği takımı açıkladı!
Paylaş
Nicolo Zaniolo oynamak istediği takımı açıkladı!

Galatasaray'ın yıldızı Nicolo Zaniolo, İtalyan basınına konuştu. Avrupa devlerinin yakından takip ettiği genç oyuncu, forma giymek istediği takımı açıkladı.

Süper Lig devi Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon ara transfer ve tescil döneminde kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo suskunluğunu bozdu. İtalyan futbolcu, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Avrupa devlerinin durumunu yakından takip ettiği Nicolo Zaniolo, forma giymek istediği takımı duyurdu. Genç oyuncunun açıklamaları büyük ses getirdi.

GENOA'DA YETİŞTİ, INTER'DE TUTUNAMADI, ROMA'DAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Genoa altyapısında futbola başlayan Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı ve Entella altyapısında forma giydi. Inter, 1 milyon 800 bin euro bedelle Nicolo Zaniolo'nun bonservisini aldı. Roma, Inter'den genç oyuncuyu 6 milyon 750 bin euro bedelle kadrosuna dahil etti.

Roma'da gösterdiği performansla dikkat çeken Nicolo Zaniolo, yaşadığı ağır sakatlıklar sonrası bir anda istenmeyen adam haline geldi. 23 yaşındaki on numara, ara transfer ve tescil döneminde Galatasaray'a imza attı.

Haberin Devamı

SERBEST KALMA MADDESİ DİKKAT ÇEKTİ

Nicolo Zaniolo, sarı-kırmızılılara 15 milyon euro karşılığında imza attı. Süper Lig devi, İtalyan oyuncuyla 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzaladı. Nicolo Zaniolo'nun bir sonraki satışından elde edilecek kardan Roma'ya yüzde 20 pay verileceği öğrenildi. Öte yandan genç futbolcunun sözleşmesinde 35 milyon euroluk serbest kalma maddesinin yer aldığı belirtildi.

23 yaşındaki on numara, Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da adeta kendini buldu. Sarı-kırmızılıların genç yıldızı, 11 maçta oynama şansı yakaladı. Nicolo Zaniolo bu müsabakalarda 5 gol atma başarısı gösterdi. Fenerbahçe derbisinde parlayan İtalyan futbolcu, aynı zamanda 1 asist üretti.

DEVLER PEŞİNE DÜŞTÜ

Nicolo Zaniolo'nun bu performansı sonrası Avrupa'dan dev kulüpler harekete geçti. İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yeniden şans verdiği genç oyuncu için Inter ve Juventus'un devrede olduğu öğrenildi.

"TRANSFER ŞU AN ÖNCELİĞİMİZ DEĞİL"

Premier Lig'den Tottenham ve Aston Villa'nın da kadrosuna katmak istediği Nicolo Zaniolo'nun menajeri Claudio Vigorelli açıklamalarda bulundu. Alman basınından DAZN'a konuşan menajer, "Nicolo, saha içinde ve dışında dengeyi tutturdu. İstanbul'da mutlu ve transferi şu an için önceliğimiz değil. Galatasaray ile ilişkilerimiz çok iyi. Zaniolo'ya büyük güven duyuyor ve onu takımın kilit bir parçası olarak görüyorlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZANIOLO'DAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Galatasaray'ın genç yıldızı Nicolo Zaniolo da açıklamalarda bulundu. La Gazetta dello Sport'a konuşan İtalyan oyuncu, "Şampiyonlar Ligi olsun ya da olmasın Juventus benim her zaman hayalimdi. Çocukluğumdan beri Pogba ve Juve hayranıyım. Galatasaray'da iyiyim ancak benim ve kulübüm için avantajlı bir fırsat olursa ayrılırım" açıklamasını yaptı.

"Seni bu sene siyah-beyaz forma ile görebilir miyiz?" sorusuna Nicolo Zaniolo, "İstanbul'da kendimi iyi hissediyorum ve Şampiyonlar Ligi'ndeyim. Ağustos ayu sonuna kadar Galatasaray ve benim için iyi bir fırsat çıkarsa bunu değerlendireceğiz" cevabını verdi.

Avrupa kupalarından men edilse bile Juventus'ta forma giymek istediğini belirten 23 yaşındaki on numara, "Evet Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Kupaları olmasa bile Juve, Juve'dir. Çocukken hep onları desteklerdim. İdolüm Pogba'ydı. Juve için oynamak isterdim. Harika bir kulüp. Ama tekrar ediyorum zira yanlış anlaşılmasını istemem, sadece ben, Galatasaray ve Juve'yi mutlu edecek bir fırsat varsa olur bu transfer. Yoksa Türkiye'de çok mutluyum, İstanbul'a taşındım ve Şampiyonlar Ligi'ndeyim" diye konuştu.
Moise Kean'in Galatasaray'la anılmasıyla ilgili Nicolo Zaniolo, "Moise benim çocukluk arkadaşım. Çok güçlü, çoğu zaman hafife alınan bir foret. Terbiyeli, sakin bir çocuk. Birçok insan onu tanımıyor ve sebepsiz yere yargılıyorlar. Onunla oynamak isterim. Galatasaray'da ya da Juve'de" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray ve Türkiye'deki uyum süreci hakkında konuşan Nicolo Zaniolo, "İstanbul'da hem şehirde hem de Galatasaray'da süper insanlar buldum. Hepsi kısa sürede şehire yerleşmeme yardımcı oldu. Kendimi çok rahat hissediyorum. Türkiye'ye umduğumun ötesinde bir futbol sevgisiyle tanıştım. Stadyumdaki atmosferi düşündükçe hala ürperiyorum. Fenerbahçe'ye karşı derbide attığım golden sonra hep berabere çıldırdık. Roma ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'nden sonra önemli bir kupa daha. Umarım bu bir alışkanlık haline gelir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Skorer