Futbol Nur topu gibi polemik
Paylaş
Nur topu gibi polemik

Stefan Kuntz’un oyuncuları hedef göstermesi yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. Alman hocanın isim vermemesi, tüm takımı zan altında bıraktı. Gündemin öne çıkan sorusu şu: “Bu saatten sonra Kuntz ile yola devam etmek doğru mu?”

Uzun aradan sonra gündüz maçı oynayan millilerin, yurda dönüşü sıkıntılı oldu. Karşılaşma akşam üzeri bitmesine rağmen Ay-Yıldızlı kafile, yaşanan aksaklıklar nedeniyle sabaha karşı Türkiye’ye geldi. Yurt dışında oynayan bir kısım futbolcu da kendi takımlarına katılmak için kafileden ayrı olarak seyahat etti.

Haberin Devamı

BİZ DEMEDEN BİTİYOR!

Müthiş geri dönüşlerde “Biz bitti demeden bitmez” sloganını futbol literatürüne sokan milli takım, bu görüntüsünden artık uzak. Sahasında Ermenistan gibi kendinden zayıf bir takım karşısında yenik duruma düşen mililer, sadece beraberlikle yetindi. Japonya maçında 3-0’dan 3-2’yi bulurken acaba mı dedik ama geri dönüşü yine gerçekleştiremedik.

A Milli Futbol Takımımız’da işler yolunda gitmiyor. EURO 2024 elemelerinde Ermenistan beraberliği ve özel maçta Japonya yenilgisi sonrası kaos ortamı yaşanıyor. Teknik direktör Stefan Kuntz’un son açıklamaları yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. Alman hocanın isim vermeden oyuncuları yüzde 100 performanslarını göstermemekle itham etmesi beraberinde birçok soru işareti getirdi. Herkesin aklındaki ilk soru şu: Şimdi ne olacak? Futbol kamuoyu ikiye bölünmüş durumda. Kuntz’u sert eleştirenler de var, haklı bulanlar da. Cevap bekleyen soruları şöyle sıralayabiliriz: “Sahada cevap verilir, röportajda değil” dedi, kendisi canlı yayında futbolcuları eleştirdi. Bu bir tezat değil mi?

Haberin Devamı

HİÇ Mİ SUÇU YOK?

“Futbolcuların tam performans göstermemesi içimi acıtıyor” dedi, isim vermeyerek neden tüm takımı zan altında bıraktı? Durum böyle ise işaret ettiği oyuncuları neden milli takıma çağırdı? Başarısızlığın faturasını oyunculara kesti ama kendisinin hiç mi suçu yok? Kadro tercihlerini doğru yapabildi mi? “Kimse beni korumuyor” cümlesiyle kimleri kast etti? Takım üzerinde otoriteyi artık nasıl sağlayacak? Yaşananların ardından öne çıkan sorular bunlar. Ancak esas merak edilen soru ise şöyle: “Bu saatten sonra Stefan Kuntz ile yola devam etmek doğru mu?”